Yasmine Esser
Yasmine Esser Life 29 feb 2016

Deze 7 dingen herkent iedereen met een ochtendhumeur

Dat jij geen ochtendmens bent, is nogal een understatement. Je snapt überhaupt niet hoe andere mensen kunnen functioneren voor 10.00 uur ’s ochtends. Maar bovenal: je wilt níét geconfronteerd worden met die irritant vrolijke early birds.

1. Je kunt alleen maar denken aan koffie

Koffie, koffie, koffie

2. Hoewel, je denkt ook: als er maar niemand tegen me gaat praten

Het maakt niet uit wie het is, je kunt het gewoon níét hebben als iemand iets aan je vraagt of een verhaal aan je afsteekt. Je moeder, je lover of – misschien wel het ergst – die collega die je onderweg naar je werk tegenkomt. Als je haar ziet, probeer je net te doen of je haar niet zag, want je hebt geen zin om de rest van de weg met haar te kletsen. Over helemaal niets.

3. Als iemand het toch waag iets tegen je te zeggen, reageer je nors

Of in ieder geval met zo min mogelijk woorden. ’Ja’, ‘nee’, ‘klopt’. Je doet niet express zo kortaf, maar meer woorden krijg je er gewoon niet uitgeperst. Een beknopt antwoord voelt al alsof je zojuist de Mount Everest hebt beklommen en je nog de allerlaatste stap moet zetten. Je hebt gewoon de kracht niet voor een écht gesprek.

4. Je bent helemaal in de war als je vaste routine wordt onderbroken

Bijvoorbeeld omdat je lover ineens eerder of later gaat opstaan dan normaal en hij ook in de badkamer wil zijn. Of omdat de weg is opgebroken en je nu een andere route moet fietsen. Dat kan gewoon echt niet, dingen móéten op hun standaard manier gebeuren. Zo kun je je dag echt niet lekker beginnen.

5. Pas als je een tijdje op je werk bent besef je dat je nog niks hebt gezegd

Behalve ’goedemorgen’ dan. En als je een goede dag hebt, heb je er nog de vraag uitgeperst of je collega’s ook koffie willen. Pas nu je je dagelijkse shot cafeïne achterover hebt geslagen en je je weer een beetje mens begint te voelen – daarvoor was je een zombie – realiseer je je dat je heel stil bent. Vooral op maandag kan dat voor ongemakkelijke situaties zorgen. Als jij rond lunchtijd ineens spontaan vraagt aan de collega die naast je zit hoe haar weekend was.

6. In de eerste uren dat je wakker bent, heb je sowieso een resting bitch face

Jij denkt dat je gewoon neutraal kijkt, maar de mensen om je heen hebben een heel andere mening. De opmerkingen vliegen je om de oren. ’Wat kijk je boos’, ‘je bent mooier als je lacht’, ‘is er iets?’. Nee, mensen, er is niets. Behalve dat het ochtend is dan, je minst favoriete dagdeel.

7. Je begrijpt niet dat er ochtendmensen bestaan

Als je er één treft vraag je steevast hoe het toch kan dat zij al vóór de wekker wakker wordt en bovendien meteen bergen energie heeft. Hoe kan het dat zij gaat sporten voor werktijd? Hoe doet ze dat? Hoe vaak je het ook vraagt, je snapt het écht niet.

LEES OOK: Grumpy ladies opgelet: 7 x waarom een ochtendhumeur goed voor je is

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze 7 dingen herkent iedereen met een ochtendhumeur
Sluiten