Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Love 22 april 2019

Deze 7 voordelen hebben alleen meisjes uit het oosten

Eerder brachten we al een ode uit aan de meisjes uit het noorden en de meisjes uit het zuiden. Maar de meisjes uit het oosten vinden wij net zo leuk hoar. Al zeggen jullie met al die nuchterheid nu misschien: ´bloas nig zo hooge van de toorn.´, doen wij het dit keer wel voor jullie. Holla at our Eastern girls:

1. Duits is een makkie voor jou

Oké, het hangt er misschien vanaf waar je in het oosten woont, maar de kans is groot dat je heel vaak met Duitsers te maken hebt. Bijvoorbeeld dat je in het Duits wordt aangesproken op de markt. En laat dat nou eens verrekte handig zijn als je in het buitenland bent. En al helemaal op de middelbare school waar jij kon showen met je grandioze Duitse vocabulaire.

2. Ga je mee ´brommers kieken´?

Jullie meiden uit het oosten hebben een code-taal die alleen jullie begrijpen. We denken dat we ´brommers kieken´ ook niet verder hoeven toe te lichten. Stelletje boeven.

3. Je hebt kurkdroge humor

En niemand minder dan jullie zangvogeltje Ilse de Lange laat dit elke vrijdag weer zien bij The Voice Kids met haar scherpe opmerkingen en Sanne Hans bij The Voice of Holland. Heel Nederland is opeens fan van het oosten omdat zij allebei simpelweg knap en hilarisch zijn. Jullie humor is zo droog dat je je afvraagt of jij het zelf wel grappig vindt. En dat maakt het alleen nog maar meer hilarisch.

4. Het oosten zit vol met talent

Ilse de Lange, Sanne Hans, maar ook Esmee Schreurs, de nieuwe winnares van de Voice Kids, heeft heel Nederland omver geblazen. Zangtalent genoeg. Maar ook ander talent. Denk aan Wubbe Ockels, die als eerste Nederlander een vlucht door de ruimte maakte.

5. Je hebt een schattig accent

Woorden als cola en boot klinken uit jouw mond leuker dan van wie dan ook. Zelf vind je dit misschien een beetje irritant maar anderen vinden het echt heel schattig. En geloof ons, dit is echt iets om trots op te zijn. Geloof je het niet? Denk maar eens aan de film Volle Maan en dan vooral aan Ties die duizenden Nederlandse hartjes sneller deed kloppen. Colàààààààààà.

6. De regio met de allermooiste natuur

En daarmee zijn jullie ook de vakantieregio van het land. Je kon als kind altijd met je ouders op vakantie in eigen regio. En wie kan dat nou zeggen? En die mooie natuur doet het ook altijd goed op Instagramkiekjes en rollebollen met je nieuwe vlam is ook overal mogelijk. Wat denk je van de witte fietsen op de Veluwe?

7. Jullie zijn knap maar niet allemaal hetzelfde

In het noorden stikt het dan misschien van de lange vrouwen met blonde lokken. En in het zuiden vind je de kleinere meisjes. Als oostelijke meisjes doen jullie niet mee aan dit soort cijfers. Duizenden mooie meisjes, maar allemaal verschillend. En dat is stiekem ook wel heel fijn, dat je niet een ´typisch´ uiterlijk hebt.

LEES OOK: 24 awesome dingen die alleen meisjes uit dorpen hebben meegemaakt

Reageer op artikel:
Deze 7 voordelen hebben alleen meisjes uit het oosten
Sluiten