Rosa Tettero
Rosa Tettero Life 9 jan 2017

Deze 9 boeken wil je lezen voordat de verfilmingen te zien zijn in de bioscoop

Voordat een boek verfilmd wordt, kun je je fantasie de vrije loop laten als je het boek eerst leest. Eigenlijk veel leuker, toch? Hier wat nieuw leesvoer voor 2017. We raden je aan deze 9 romantische, spannende en dramatische boeken te lezen, voordat je ze kunt zien in de bioscoop:

[one_half]

1. Vijftig Tinten Donkerder van E.L. James

We hoeven je waarschijnlijk niet uit te leggen waarom je dit boek op je ‘must-read’ lijstje kan zetten. En je kunt er nu nog je eigen fantasieën aan geven voordat ie op het witte doek te zien is…

In de bioscoop: 9 februari 2017[/one_half][one_half_last][/one_half_last]

[one_half]

2. A Dog’s Purpose van W. Bruce Cameron

Een verrassend verhaal over een toegewijde hond die de betekenis van zijn eigen bestaan vindt door middel van het leven van de mens. Speciaal voor de hondenlovers, dit boek wil je lezen (en de film zien).

In de bioscoop: 19 april 2017[/one_half][one_half_last][/one_half_last]

[one_half]

3. Tulpenkoorts van Deborah Moggach

Het verhaal speelt zich af in de jaren 1630, in Amsterdam. Dit verhaal gaat over het leven van de rijke koopman Cornelis Sandvoort en zijn jonge vrouw Sophia. Cornelis geeft de getalenteerde jonge schilder Jan van Loos de opdracht een portret van hen beiden te maken. Er bloeit een romance op tussen de vrouw en de schilder, wat leidt tot een tragisch climax.

In de bioscoop: nog niet bekend
[/one_half][one_half_last][/one_half_last]

[one_half]

4. Voor ik val van Lauren Oliver

Populaire scholiere Samantha Kensington heeft een leuke, wilde dag in februari, tot ze die avond omkomt met en tragisch auto-ongeluk. Dan blijkt dat ze elke ochtend weer wakker wordt. Sam beleeft de laatste dag van haar leven zeven keer. Dan beseft ze zich dat ze met de kleinste verandering meer macht dan ooit te voren krijgt.

In de bioscoop: nog niet bekend[/one_half][one_half_last][/one_half_last]

[one_half]

5. De Uitnodiging van William P. Young

Mark’s jongste dochter Missy, wordt ontvoerd tijdens een familievakantie. Er wordt bewijs gevonden dat ze op brute wijze is vermoord en haar lichaam wordt gevonden in een verlaten hut, diep in de wildernis in Oregon. Vier jaar later ontvangt Mack een verdacht briefje, het blijkt van God te zijn. God nodigt hem uit om terug te gaan naar de hut. Mack gaat terug naar zijn diepste nachtmerrie, maar wat hij daar aantreft zal zijn leven voorgoed veranderen.

In de bioscoop: voorjaar 2017[/one_half][one_half_last][/one_half_last]

[one_half]

6. Antonina’s Dierentuin van Diane Ackerman

Een waar gebeurd verhaal, waarin de hoeders van de dierentuin van Warschau honderden mensen en dieren redden uit nazi-handen.

In de bioscoop: 20 april 2017[/one_half][one_half_last][/one_half_last]

[one_half]

7. De Cirkel van Dave Eggers

‘The Circle’, ’s werelds grootste internetbedrijf, lijkt op een combinatie van Facebook en Google. Wanneer Mae wordt ingehuurd om daar te werken, voelt ze dat dit de kans van haar leven is. Maar wat begint als het boeiend verhaal van ambitie en het idealisme van een vrouw wordt al snel een verhaal over geheugen, geschiedenis, privacy, democratie en de grenzen van de menselijke kennis.

In de bioscoop: 11 mei 2017 – Emma Watson speelt de hoofdrol.[/one_half][one_half_last][/one_half_last]

[one_half]

8. Alles wat je lief is van Nicola Yoon

Een meisje dat in quarantaine zit, omdat ze allergisch is voor alles en iedereen, wordt verliefd op ‘the boy next door’, die het grootste risico is dat ze ooit heeft moeten nemen.

In de bioscoop: nog niet bekend[/one_half][one_half_last][/one_half_last]

[one_half]

9. My Cousin Rachel van Daphne du Maurier

Een jonge Engelsman wil wraak nemen op zijn mysterieuze, mooie nichtje. Hij gelooft dat ze zijn bewaker heeft vermoord. Maar zijn gevoelens worden ingewikkeld als hij in de ban raakt van haar verleidelijke charmes.

In de bioscoop: nog niet bekend[/one_half][one_half_last][/one_half_last]

Reageer op artikel:
Deze 9 boeken wil je lezen voordat de verfilmingen te zien zijn in de bioscoop
Sluiten