Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Life 7 mrt 2016

Deze 9 dingen herken je alleen als je een échte clean freak bent

Je vindt het héérlijk, schoonmaken. Niets geeft namelijk meer voldoening dan een opgeruimd en brandschoon huis. Anderen verklaren je soms voor gek, maar voor jou is viezigheid je grootste nachtmerrie. Wedden dat je dit als geen ander herkent, you dirty clean freak:

1. ‘Een opgeruimd huis, is een opgeruimd hoofd’ is jouw motto

Je raakt namelijk lichtelijk in paniek als je huis niet spik en span is. Het moet brandschoon zijn en álles moet opgeruimd zijn. Dan pas kan jij de ontspanning vinden die je nodig hebt.

2. Huisvrouw worden lijkt je écht geen straf

Want er is toch niets fijner dan de hele dag je mooie spulletjes afstoffen, wasjes te draaien om vervolgens met een grijns naar het blinkende resultaat te glunderen?

3. Je wordt dol gelukkig van nieuwe, schone spullen

Ge-wel-dig vind je het. Als het glimt van nieuwigheid en er geen stofje te bekennen is. Je bent dan ook gek op nieuwe spullen die nog in de verpakking zitten. Een bezoekje aan de IKEA is voor jou dan ook heaven.

4. Maar ook van supersonische schoonmaakmiddelen

Je gaat helemaal op in de reclames die ze maken over de nieuwste Mr. Muscle. Je moet én zal het hebben. Je kan ook niet wachten om het te gaan gebruiken en iedereen erover te vertellen.

5. Schoonmaken is pure ontspanning

Je vindt het heerlijk om op zondagochtend in je joggingpak met de stofzuigerslang dansend door je woonkamer te sjezen. Het is voor jou het moment van ontspanning. Het geeft je een voldaan gevoel en je kan dan nog meer genieten.

6. Vriendinnen vragen je altijd om schoonmaak raad

Want jij weet als geen ander hoe ze een rode wijnvlek uit haar kleding krijgt, maar ook wat je het beste kan doen als er thee op de muur is gekomen. Je staat na haar huisfeestje de volgende ochtend al klaar met je schoonmaak essentials. En hier is ze je héél dankbaar voor.

7. Je laat níemand jouw huis schoonmaken

Duh, want je bent zelf nou eenmaal de aller-aller-allerbeste.

8. Mannenlijk schoon is heel blij met je

Want stiekem voldoe je best wel een beetje aan de traditionele rolverdeling tussen man en vrouw. In het verleden probeerde hij nog wel eens te helpen maar tegenwoordig weet hij dat hij beter uit de buurt kan blijven. Het is namelijk jóuw territorium.

9. Stiekem ga je elk jaar naar de huishoudbeurs

Want daar zie je alleen maar dingen die je schoonmaakhartje sneller doet kloppen. Dat er enkel en alleen maar vrouwen van rond de 40 en 50 jaar rondlopen doet je helemaal níets. Je rent als een bezetene rond want jij móet en zál ook die stofzuiger zonder snoer bemachtigen…

LEES OOK: Dit is waarom mensen met een rommelig huis het állerleukst en meest creatief zijn

Reageer op artikel:
Deze 9 dingen herken je alleen als je een échte clean freak bent
Sluiten