Deze 9 emoties heeft élke vrouw élke dag haar hele leven

Lieg maar niet, élke vrouw heeft last van moodswings. Al is dat wellicht niet de beste benaming. Wij vrouwen hebben nou eenmaal heel veel emoties élke dag. En dat is niet iets waar we ons voor hoeven te schamen, want deze emoties zijn van dagelijkse orde:

Mannen begrijpen er maar niets van. Al die emoties van de vrouw. Ergens is het ook wel een beetje waar, we voelen namelijk élke dag heel veel verschillende emoties. Maar goed, wij vrouwen zijn in ieder geval niet oppervlakkig.

1. Ontroerd

Alleen al bij het zien van een puppy op de weg naar werk zijn we helemaal ontroerd. Het liefst stappen we van onze fiets af om het lieve beestje even te aaien. Of als we een lief berichtje krijgen van een goede vriendin. Echt waar, elke dag komt er wel een ‘ahwww’ uit onze pruilende mondjes of zelfs een traan van ontroering.

2. Verdriet

Wij vrouwen kunnen al snel verdriet ervaren. Dit kan simpelweg al door een nieuwsbericht waarin te lezen is dat er iets afschuwelijks is gebeurd aan de andere kant van de wereld.

3. Liefde

Elke dag is er wel een moment waarop we liefde voelen. Dit kan zijn bij het aanschaffen van een nieuwe jas maar ook bij de ochtendkus die je lover je ‘s ochtends geeft. Er is altijd wel een moment van vlinders.

24/7 blij zijn

4. Angst

Want die meneer die je zo aankeek op straat was vast en zeker een seriemoordenaar. Of als je gekraak in huis hoort weet je zeker dat het een inbreker is die je gaat ontvoeren. Elke dag is er wel een momentje van angst. Vaak zijn ze onterecht maar we voelen die emotie wel écht zo.

5. Irritatie

Het irriteert je dat je wimpers niet goed zitten. Of dat je vriendin continu vertelt over wat je wel en niet moet doen. Yes, wij vrouwen kunnen ons elke dag wel aan iets kapot ergeren.

6. Stress

Dit is misschien we de meest voorkomende emotie van de vrouw op dagelijkse basis. We raken namelijk al in de stress als onze beste vriendin geen Whatsappje terugstuurt. Maar ook door bijvoorbeeld een kritische opmerking van onze baas. Vaak geheel onnodig natuurlijk.

7. Blijdschap

Wij vrouwen kunnen stralen van blijdschap. We worden zielsgelukkig van de kleinste dingen in het leven en we hebben zonder dat we het doorhebben een glimlach van oor tot oor. Vertel hem dat de volgende keer maar als hij weer begint over je moodswings.

8. Gepikeerd

Je lover hoeft maar te zeggen dat hij je jurkje niet zo heel leuk vindt en je bent helemaal gepikeerd. Je denkt meteen dat hij je niet aantrekkelijk vindt en haalt je van alles in je hoofd. Gelukkig zijn deze momenten vaak maar van korte duur.

9. Melig

Als klein meisje was je al een giechelkont en dat ben je eigenlijk nog steeds. Elke dag is er een moment dat je melig bent. Een grappig filmpje of een flauwe grap is al voldoende om de meligheid op te laten zetten.

LEES OOK: 24 typische vrouwendingen die alleen wij vrouwen kunnen doen

Reageer op artikel:
Deze 9 emoties heeft élke vrouw élke dag haar hele leven
Sluiten