Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 21 nov 2014

Deze 9 prachtige vrouwen laten zien dat ‘niet perfect’ juist buitengewoon mooi is

Het doorbreken van de beauty standaard die er is. Zou het ooit gaan lukken? Deze 9 vrouwen laten zien hoe buitengewoon mooi je kunt zijn ook al pas je niet in dat perfecte plaatje. Ze overwonnen hun onzekerheid en zetten het nu juist in als kracht en als manier om vrouwen te inspireren zich comfortabel te voelen met zichzelf en zelfverzekerd in het leven te staan.

1. Chantelle Brown-Young, het model met meerdere kleuren huid

Bij Chantelle werd ontdekt dat ze vitiligo heeft waardoor ze steeds meer pigment zal verliezen. Ze is nu model en heeft alle pesterijen van het verleden achter haar gelaten. En terecht.

2. Andreja Pejic, transseksueel model

Andreja werd geboren als Andrej. Jarenlang heeft ze haar geld verdiend als ‘dubbelslachtig / onzijdig’ model (oftewel zowel mannen als vrouwen modellenwerk) maar sinds dit jaar is ze een transseksuele vrouw geworden.

3. Viktoria Modesta, model met één been

Toen Viktoria geboren werd is er iets fout gegaan waardoor ze tot haar 19e alleen maar problemen met haar been heeft gehad. Toen heeft ze besloten haar been te laten amputeren. Ze is nu een zangeres en songwriter en doet ook nog eens modellenwerk. Ze wil iedereen laten weten dat je zelfs met één been alles aan kan.

4. Katya Zharkova, model met de curves

33 jaar en één van de topmodellen uit Rusland. Ze heeft samengewerkt met grote fashionlabels zoals Forever21 en ze was het eerste plussize model dat in de Cosmopolitan van Rusland verscheen. Ze gelooft er heilig in dat iedereen gezond moet leven maar wel mag genieten.

5. Jacky O’Shaughnessy, de ‘oude’ dame

Jacky is 62 jaar, won een award als actrice en is model. Ze is recentelijk ontdekt door American Apparel. Dat ze niet bang is om zichzelf te laten tonen is wel duidelijk. Ze liet zichzelf fotograferen in lingerie. Laat je inspireren.

6. Brunette Moffy, het model met de cross-eyes

Brunette is een model die bij dezelfde modelagency zit waarmee Kate Moss, Cara Delevingne en Cindy Crawford bekend zijn geworden. Ze ziet haar ogen als een uniek kenmerk van haarzelf en zou geen andere ogen willen hebben.

7. Melanie Gaydos, het ‘lelijke’ meisje

Melanie is geen typisch model. Toch heeft ze ergens het zelfvertrouwen gekregen om dit te gaan doen ondanks de kritiek die ze soms over haar heen krijgt. Ze heeft een genetische afwijking waardoor ze er anders uitziet dan de meeste vrouwen. Toch durft ze model te staan voor de hele wereld en een groter voorbeeld kan ze niet zijn.

8. Diandra Forrest, albino model

Ondanks dat ze een Afrikaans-Amerikaanse vrouw is en eigenlijk een donkere huidskleur zou moeten hebben is ze spierwit met blond haar en groene ogen. Ze is vroeger net zoals veel vrouwen die ‘anders’ zijn dan de standaard veel gepest. Jaren later werd zij het eerste albino model die een contract tekende bij een grote modelagency. Ze werkt vaak samen met M.A.C cosmetics en Vivienne Westwood. Ze laat haar stem horen om discriminatie tegen albino vrouwen te laten stoppen.

9. Jillian Mercado, model in een rolstoel
Geen typisch catwalk model maar prachtig is ze zeker. Ze is afgestudeerd aan de New York Fashion Institute of Technology, liep stage bij Allure, werkte samen met Diesel, en is nu Executive Editorial Director in de fashion industry. Dromen kunnen echt waar uitkomen.

Reageer op artikel:
Deze 9 prachtige vrouwen laten zien dat ‘niet perfect’ juist buitengewoon mooi is
Sluiten