Rosa Tettero
Rosa Tettero Life 8 jan 2016

Deze 9 struggles herkent iedereen die niets ziet zonder bril of lenzen

Wat neem je mee naar een onbewoond eiland? Je bril. En lenzen. Want anders zie je helemaal niets van het onbewoonde eiland. Tja, jij staat bekend als blind vinkje. De bril en lenzen zijn heilig voor jou. Want zonder ze, zie je niets. Deze struggles zullen je dan ook zeker bekend voorkomen:

1. Zonder bril voel je je naakt

Iedere dag heb je je bril op. En als je ‘m een dagje niet draagt en lenzen in doet, dan voel je je eigenlijk naakt. Je mist de lijnen en contouren van de bril in je gezicht.

2. Je bed uitkomen

Ja, ’s nachts moeten ze toch echt uit. Ook al gehoorzaam jij hier niet altijd aan. Wanneer de wekker gaat stoot je je dan ook minstens tien keer aan je nachtkastje en aan de muur, op zoek naar je bril. Challenge 1 van de dag.

3. Op handen en knieën over de vloer

Shit, glipt er net een lens uit je vingers, moet je er nog naar op zoek ook. En laat dat nu net een lastig puntje zijn. Het duurt uren voordat je het onzichtbare ding hebt gevonden.

4. Hele dag weg of op vakantie = paniek

Neem maar gerust drie extra paar lenzen mee, want als je ze verliest dan breekt de hel los. Slecht zien op onbekend gebied is een ware nachtmerrie voor jou en daarom ga je graag goed voorbereid op reis. Helemaal fijn als je vriendin of lover een paar in haar of zijn tas wil doen. Mocht jouw tas kwijtraken.

5. ‘Ik heb -0,5’ wil je niet meer horen

Je hoort wel eens van die gesprekken. ‘Pfff ik heb -0,5’ en ‘Oh, zo vervelend ik heb +0,75!’. Hm, jij houdt je maar stil want jij jouw afwijking is veel groter.

6. ‘Hoeveel vingers steek ik op?’

De meest irritante, belachelijke vraag die je aan iemand met slechte ogen kunt stellen. Je ziet ze wel, die ander is zeker niet grappig. En nee, je kan er niks aan doen dat je slecht zicht heb.

7. Je houdt je adem in bij de oogarts

Please, laat ze niet nog slechter worden. Maar je weet eigenlijk al wel wat de oogarts zal zeggen.

8. De bril wordt steeds vies

Verdorie, als je bril een klein beetje smerig wordt dan graai je alweer naar die brillendoekjes want zonder zie jij echt geen ene moer. Maar waar zijn de krengen gebleven?

9. Fijne mannen spotten

Je bent elke keer net te laat als er een fijne vent langs loopt, terwijl je vriendinnen hem al lang gespot hebben. ‘Hè? Waar dan?’

Maar, wist je dit wel? Wetenschappelijk bewezen: brildragers zijn slimmer

Reageer op artikel:
Deze 9 struggles herkent iedereen die niets ziet zonder bril of lenzen
Sluiten