Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 14 jan 2015

Deze calorie tellende app geeft je straf als je teveel eet

Na de high-tech spiegel die je helpt bij het analyseren van je lichaam is er nu weer iets nieuws bedacht. Een app die je kan uitschelden als je teveel eet en je zelfs kan straffen als je echt een vreetbui hebt.

De app heet ‘Carrot Hunger’ (wortel honger) en is letterlijk je ergste vijand. Als jij je niet aan je afval doelen houdt, ben je nog niet jarig. De vreselijke woorden die je dan naar je hoofd geslingerd krijgt, zijn bedoeld om je aan te moedigen.

Dit is de app

De allereerste begroeting die je zult krijgen is al als volgt: Hallo gehaktbal. En dan heb je nog niet eens je maten ingevuld. Kun je nagaan. Daarna beledigt de app je over hoe groot je bent of over je gewicht.

Je krijgt de mogelijkheid zelf het aantal calorieën in te vullen die je consumeert. De app houdt bij hoeveel je binnenkrijgt en of je regelmatig eet. Calorie teveel? Verberg je maar.

De app zorgt er wel voor dat je ook genoeg eet. Je kunt niet meer dan het minimum aantal calorieën voor jouw gewicht en lengte invullen. En zoveel moet je er dan ook halen.

Een editor probeerde de app uit. Hij vertelde de app dat hij elf chocoladerepen had gegeten, naast zijn ontbijt. Daardoor zat hij gelijk over zijn dagelijkse calorie limiet heen. De app geeft je dan twee opties. Of je betaalt 99 cent om dit niét te registreren (slimme marketing!) of klikt op ‘aanvaard consequenties’.

Naast scheldwoorden kan de app je ook publiekelijk beledigen, groffe uitingen laten zien iedere keer als je in de app zit. Kortom, de app is geen feestje als je je niet aan je doelen houdt.

Ervaringen

De editor die de app uitprobeerde vertelde ook dat hij niet echt de elf repen had gegeten. Toch voelde hij zich door de app beschaamd en dik. Maar wél op een goede manier. Je krijgt er geen emotionele breakdown van, maar het is even een pas op z’n plaats die je wil doen.

Kortom, heb je moeite jezelf aan je voornemens te houden? Misschien is dit wat voor jou.

Reageer op artikel:
Deze calorie tellende app geeft je straf als je teveel eet
Sluiten