Yasmine Esser
Yasmine Esser Love 30 sep 2018

Deze dingen mag je altijd blijven vragen in een relatie

Hoe lang of kort je ook samen bent, met sommige dingen mag je nooit genoegen nemen in een relatie. Om deze dingen mag je altijd blijven vragen aan je lover.

Of hij je komt ophalen

Van het station. Of midden in de nacht als je nét iets te veel hebt gedronken. Hoezo zou hij dat alleen voor je doen als jullie net bij elkaar zijn?

Dat hij tijd voor je vrijmaakt

In een relatie mag je altijd vragen of hij tijd voor je vrij maakt. Je verdient namelijk iemand die jou zijn prioriteit maakt. Je verdient het om zijn prinsesje te zijn. Je verdient een man die je het hof maakt en blijft maken.

Maar ondertussen niet te softie wordt hoor, je wilt wel een beetje een stoere kerel. Nee, vrouwen zijn helemaal niet tegenstrijdig.

Dat hij altijd eerlijk is

Of het nou om kleine of om grote dingen gaat, eerlijkheid is alles in een relatie. Niets irritanter dan niet weten wat er in hem om gaat en of hij wel echt voor ons gaat. Duidelijkheid is alles wat we willen.

Als iets hem dwars zit, dan wil je dat hij het gewoon vertelt. Maar ook als hij je lief vindt, dan mag hij dat eerlijk zeggen hoor.

Behalve als je vraagt of je dik bent geworden

Dan moet hij gewoon zeggen dat je mooi bent, zoals je bent. En dat hij jou prachtig vindt. Duh.

Of hij wil meehelpen in het huishouden

Want we leven niet meer in de twintigste eeuw of eerder. Mannen mogen ook gewoon hun steentje bijdragen. Toch?

Of hij wil uitleggen hoe je illegaal films en series download

Ja, zo feministisch zijn we nou óók weer niet hoor, dat we dat per se zelf willen uitzoeken. Ook klusjes in en rond het huis mag hij op zich nemen.

Goede seks

Een man die jou aanvoelt in bed. Die je tegen de muur zet als je daar behoefte aan hebt. En bovenal een man die niet alleen voor zijn eigen genot gaat.

Dat hij je moodswings accepteert

En respecteert dat je niet 24/7 super happy kunt zijn. Soms ben je nou eenmaal chagrijnig. Soms zit iets tegen in het leven. En dat je even niet vrolijk bent, betekent niet dat je niet blij bent met je lover. Dat je bij hem ook op je niet-best durft te zijn betekent alleen maar hoe sterk jullie band is.

Of je jezelf mag blijven

Veel vrouwen verliezen zichzelf in een relatie. Omdat ze perfect willen zijn voor een man. Ze willen de ideale vrouw zijn, ze doen alles wat hij wil, staan altijd paraat als hij er is. Maar ze verliezen zichzelf.

Je mag altijd vragen in een relatie of je jezelf mag blijven. Sterker nog, dat is een vereiste. Want als je niet jezelf bent, zul je nooit gelukkig zijn. Niet met jezelf en niet met je relatie.

Of hij je wil adviseren bij belangrijke keuzes

Of minder belangrijke. Van wat je in je sollicitatiebrief zult schrijven tot wat je aantrekt op een feestje.

Waarom mannen diep van binnen gek zijn op ietwat rare meisjes

Reageer op artikel:
Deze dingen mag je altijd blijven vragen in een relatie
Sluiten