Life 24 jun 2016 Joke-Jiers Botma

Deze dingen zijn zo lief bedoeld maar laten je zó awkward voelen

Soms kan iemand iets heel liefs voor je doen, maar alles wat jij dan wilt is zo snel mogelijk verdwijnen. Bijvoorbeeld die ene keer dat je moeder al haar vriendinnen vertelde dat je ´een vrouw´ was geworden... Afschuwelijk, maar écht wel lief bedoeld. Net zoals deze zeven dingen:

1. Als iemand happy birthday voor je zingt

En daar sta je dan op een met slingers versierde stoel schaapachtig te lachen. Je vrienden en vriendinnen zingen uit volle borst mee en je weet eigenlijk niet zo goed waar je moet kijken. Meezingen? Lachen? Dansen? Uiteindelijk sta je daar je tijd uit te ´zingen´.

2. Emotionele speeches op je 21ste verjaardag

Die écht heel lief bedoeld zijn maar waar jij je behoorlijk ongemakkelijk van gaat voelen. Vooral als die ene vriendin snikkend in de microfoon vertelt hoe geweldig je voor haar bent en dat je alles voor haar betekent. Heel lief hoor, maar zullen we nu gewoon weer gaan drinken?

3. Als je scharrel je veel te uitgebreid zoent in het openbaar

In de rij bij de supermarkt doet hij er opeens alles aan om zijn lippen de jouwe te laten raken. Terwijl jullie even snel wat te eten gingen halen. Of dat hij net iets te veel aan je billen zit. Je weet dat hij het doet omdat hij zo gek op je is, maar die blik van dat oudere vrouwtje achter je doet je toch behoorlijk ongemakkelijk voelen.

4. Als je moeder je koosnaampje noemt bij iedereen

´Frummel, komen jullie naar beneden om te eten?´ En je lover kijkt je vragend aan wie ´Frummel´ is (hij denkt vast dat het jullie hond is). Waarom zegt je moeder dit soort dingen nog tegen haar inmiddels 23-jarige dochter?

5. Of als je moeder gênante dingen van vroeger oprakelt

Dat je op je vierde nog steeds op je potje voor de tv zat omdat je een laatbloeier was. Maar dat je moeder dat zo vreselijk schattig vond. Of als je moeder vertelt dat je eerste werd tijdens de playbackshow op je veertiende met een nummer van K3. Seriously, WHY?

6. Rozen op Valentijnsdag van een anonieme aanbidder

En probeer dan maar eens aan je vriendinnen of familie uit te leggen dat je écht niet weet van wie ze zijn. Ook al weet je echt niet van wie dat veel te grote bos rozen is dan geloven ze je nog steeds niet. En daar sta je dan stamelend in de keuken die bos rozen in een vaas te proppen. Want om ze nou weg te gooien is ook weer zo zonde.

7. Als je een veel te mooi cadeau krijgt

En er eigenlijk heel blij mee bent, maar je tegelijkertijd bezwaard voelt. En alleen maar zegt: ´Dit had je écht niet hoeven doen, veel te gek!´

LEES OOK: 49 dingen die er door je heen gaan als je door Zara loopt

Reageer op artikel:
Deze dingen zijn zo lief bedoeld maar laten je zó awkward voelen
Sluiten