Deze 5 haarmythes vertelt je kapper jou

Wie kent het niet. Je zit in de kappersstoel en je kapster snakt naar adem wanneer je haar vertelt dat je vaak je vriend's Euroshopper shampoo gebruikt. Daarbij krijgt ze bijna een rolberoerte bij het aanhoren dat je niet wekelijks een haarmasker gebruikt en kun je haar reanimeren op het moment dat je vertelt dat je eigenlijk je haar nooit föhnt. Kappersmythes noemen we dat. Wat moeten we nu wel en niet geloven wat de kapper ons vertelt?

1. Goedkope shampoo is de duivel.

We hebben gewoon niet allemaal zin om 40 euro uit te geven aan onze shampoo. Gek hé? Natuurlijk, wanneer je volhardend gebruik blijft maken van de duurste shampoo’s en conditioners zul je op de duur zonder meer prachtig resultaat verkrijgen. Maar een goedkope variant hoeft daarom niet minder goed te zijn. Het gaat allemaal om de ingrediënten in je shampoo en duur is daarom niet altijd beter.

2. Je moet echt om de zes weken langskomen.

Wie heeft daar tegenwoordig nog tijd en geld voor?! Gelukkig viel het te checken bij de experts en daar kwam toch echt een geheel ander antwoord uit: ‘Vrouwen die gezond haar hebben en nauwelijks gebruik maken van krul- en stijltangen kunnen prima vijf tot zes maanden zonder een knipbeurt’. Is je haar wel erg droog en beschadigd door al het stijlen? Dan kan het natuurlijk geen kwaad om wat vaker langs te wippen. En stiekem is het gewoon heel fijn. Maar het hoeft niet.

3. Laagjes laten je haar dikker lijken.

Dit punt ligt een beetje lastig. Wanneer haar namelijk op de júiste manier wordt geknipt, kunnen laagjes inderdaad de illusie van volume creëren. Echter geldt dat voor erg dun haar dat wanneer je laagjes aanbrengt, dit juist naar voren haalt hoe dun het haar eigenlijk is. Toch graag laagjes? Vraag dan of de kapper je droog knipt. Wanneer het namelijk nat wordt geknipt kunnen er makkelijker ‘gaten’ ontstaan in je kapsel.

4. Vrouwen met dun haar moeten altijd voor een kort kapsel gaan.

Herkenbaar probleem? De kapster vertelt je dat jij van dat haar hebt ‘wat niet meer groeit na een bepaalde lengte’. Onzin. Ieder haar groeit, het ene echter wat sneller dan het andere. Verlang je met dun haar toch naar mooie lange lokken? Zorg dan vooral dat je het haar goed verzorgt en het regelmatig laat bijpunten.

5. Iedere dag je haar wassen is slecht voor je haar.

Het ligt er maar net aan waar je je haren mee wast en daarbij: als je door het minder wassen meer aan het stijlen bent kun je het beter blijven wassen. Een shampoo die de essentiële oliën niet uit je haren haalt is prima om dagelijks te gebruiken. Wat dacht je van terug naar toen met lekkere babyshampoo?

Reageer op artikel:
Deze 5 haarmythes vertelt je kapper jou
Sluiten