Deze ingrediënten voor in je handcrème deze winter zijn een musthave

Geef maar toe, ook jij vergeet je handen vaak mee te nemen in het 'insmeerproces'. Nou, deze winter gaan we het eens anders aanpakken. Nu is smeren op zichzelf al erg belangrijk, maar je kunt je handritueel nog verder specificeren. Zorg dat je voortaan handcrèmes uitkiest met de volgende ingrediënten:

1. Retinol

Retinol exfolieert de huid en bestrijdt pigmentvlekjes. Het zorgt ervoor dat je handcrème zacht aanvoelt en toch ruwe handen diep voedt.

2. Siliconen en ‘humectants’

Een handcrème met siliconen en humectants, ofwel hydraterende bestanddelen, zorgt voor bescherming en zachte handen zonder dat ze achteraf plakken. Ook zorgt het ervoor dat alles goed intrekt en je niet na een half uur nog niets kunt aanraken. Wel zo prettig.

3. SPF van minimaal factor 30

Hoewel je er misschien niet eens zo bij stil zou staan, worden je handen bijna iedere dag blootgesteld aan de zon. Goed smeren is dus een must. Zonnebrand voorkomt dat de cellen die collageen aanmaken sneller afbreken waardoor rimpels ontstaan. Ze zeggen dat je leeftijd af te lezen is aan je handen, dus waar wachten we nog op?

Reageer op artikel:
Deze ingrediënten voor in je handcrème deze winter zijn een musthave
Sluiten