Deze kende je nog niet: de meest bizarre remedies tegen een kater

Teveel gedronken? Deze bizarre remedies helpen je er weer bovenop. Bye bye, kater:

Wrijf citroenschijfjes tegen je oksel

In Puerto Rico is het doodnormaal schijfjes citroen tegen je oksel te wrijven vóórdat je gaat drinken. De citroen voorkomt uitdroging, waardoor je de hele avond (of wanneer je ook drinkt) gehydrateerd blijft en dus minder snel last hebt van een kater de volgende ochtend.

Een cocktail uit de negentiende eeuw

Word je wakker met vlagen van misselijkheid? Dan is een drankje die stamt uit de negentiende eeuw perfect voor jou. Wat er precies inzit? Tomatensap, een rauw ei, tabasco, peper en zout. Misschien niet heerlijk om te drinken op de vroege ochtend, maar je kater is binnen no time verdwenen.

Gedroogde pruimen

Gedroogde pruimen eten tegen een kater is een eeuwenoude, Japanse traditie. Verwacht een zurige en zoute smaak die je gezicht eruit laat zien als een baby die voor het eerst een citroen eet. Maar je bent wel snel van je hoofdpijn af. En dat is wat je wilt, natuurlijk.

Sinaasappelsap en ei

Speel vooral voor mixoloog wanneer je last hebt van een kater. Schenk sinaasappelsap in een glas (vers of uit een pak) en voeg er één ei aan toe. Omdat de sinaasappelsap zo’n sterke smaak heeft, proef je amper dat er een ei inzit.

Actieve kool

Actieve kool kun je vinden bij de drogist en deze natuurlijke detox is goed tegen misselijkheid. Het is een speciaal behandelde koolstof die kan helpen bij verschillende soorten vergiftigingen. Dat klinkt wel heel heftig, maar het komt erop neer dat schadelijke stoffen uit je lichaam verdwijnen door deze wonderpilletjes.

Reageer op artikel:
Deze kende je nog niet: de meest bizarre remedies tegen een kater
Sluiten