Deze Kerst alles eten zonder jezelf een plofkip te voelen? Het kan!

Met Kerst komt nu eenmaal een heleboel eten en drinken kijken. De lekkerste dingen verschijnen op tafel en er vanaf blijven is een onmogelijke optie. En waarom ook? Je kunt jezelf namelijk zonder problemen de heerlijkheid in eten en je niet meteen een vol varkentje voelen.

1. Zet je metabolisme aan het werk

We raden je aan om vijf maaltijden per dag te nuttigen om je klaar te stomen voor de feestdagen. Drie daarvan gezond, twee daarvan gebaseerd op proteïnes. Hierdoor blijft je metabolisme stabiel en je bloedsuikerspiegel op pijl. Wanneer het tijd is om te zondigen aan de grote Kersttafel is je metabolisme al helemaal up en ready om het grote feestmaal aan te gaan. Wat je er ook tegenaan gooit, hij kan het aan.

2. Plan vooruit en ontspan

Door gezond te eten ver voor de feestdagen kun je jezelf de beloning wellicht beter gunnen dan wanneer je al een aantal keer hebt lopen zondigen. Door het gezonde eten voel je je niet alleen beter over de dagen, maar misschien ook wel op het festijn zelf.

3. Je kunt prima een paar alcoholische versnaperingen nuttigen

Maar als je het doet, doe het dan goed. Ga voor gin, rum of wodka. Ze bevatten én weinig nutteloze toevoegingen en weinig calorieën. Blijf daarnaast ook zeker voldoende water drinken, aangezien alcohol het lichaam ontdoet van vocht (en dronken tegen Opa aanlullen is ook zo oncharmant).

4. Warm op met proteïnes

Wanneer je over de dag een beetje kleine hapjes proteïnes binnen blijft krijgen, is je metabolisme helemaal startklaar voor wanneer het zwaardere werk gaat beginnen. Blijf dus hapjes grijpen met ei, garnalencocktails, koude kip, hummus en andere lekkernijen.

5. Ga voor huisgemaakte zoetigheden

Als je dan voor zoet gaat, kies dan voor de homemade treats. Zo voorkom je de inname van ongezonde toevoegingen die vaak aan supermarktproducten worden toegevoegd.

6. Maar geniet vooral

Bedenk ook, lekker eten maakt goeie endorfines vrij wat, ja écht, ook meteen vetverbrandende hormonen los maakt. How’s that for an excuse?

Reageer op artikel:
Deze Kerst alles eten zonder jezelf een plofkip te voelen? Het kan!
Sluiten