Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Love 1 nov 2015

Deze kinderachtige dingen vindt elk meisje nog steeds geweldig

Al voelen we ons al helemaal een grown woman, er zijn en blijven dingen uit je jeugd die je waarschijnlijk nog heel lang blijft doen. De kunst van een lang en gelukkig leven is 'het kind in jezelf' blijven. Daarom hebben we een heerlijk rijtje voor alle forever kids gemaakt:

1. Schommelen

Het liefst heb je nog steeds een schommel in je tuin. Wel zo’n hippe verantwoorde maar het gaat je vooral om het gevoel dat je in je buik krijgt als je aan het schommelen bent. Stiekem ben je ook apetrots als je hoger komt dan wie dan ook. Vroeger was je ook al een ware schommelkampioen.

2. Giechelen als er mannen in de buurt zijn

Toen je vier jaar oud was moest je al giechelen als dat leuke buurjongetje naast jou in de kring kwam zitten. Eigenlijk ben je niets veranderd. Al probeer je het natuurlijk wel een beetje te verbloemen. Maar hoe oud je ook wordt, giechelkonten zul je altijd blijven doen.

3. Fluistervinken deugen niet

Vroeger vertelde je moeder je dat ‘fluistervinken niet deugden’, want dat is niet sociaal voor alle andere mensen om je heen. Maar hoe vaak ze je het ook heeft gezegd je hebt het nog steeds niet afgeleerd.

4. Huilen als je je zin niet krijgt

Want je wilde zo-o-o-o graag sushi eten vanavond. Je vriend had echter andere plannen en je wordt er zo emotioneel van dat je een traantje laat. Kan eigenlijk écht niet meer.

5. Doen alsof je pijn hebt

Als je je knie stoot doe je alsof de wereld vergaat. Je laat jezelf op de grond vallen en vertelt de hele wereld dat je dood gaat van de pijn. Als je vriend je daarna komt ‘redden’ ben je binnen no time weer hersteld van die oh zo harde klap, ahum.

6. Nog steeds Barbie obsessed zijn

Thank god dat ze een Instagram account heeft zodat je je allerliefste Barbie kunt volgen. Anders had je nog steeds je salaris besteedt aan al die prachtige exemplaren.

7. Keihard gillen

Als je een spin ziet maar ook als je je een van je vriendinnen ziet. Heerlijk dat gegil. Dat andere mensen hun trommelvlies bijna breken doet je weinig. Het gevoel om alles te geven wat je in je longen hebt vind je het einde. Gewoon blijven doen.

8. Klikken bij je ouders

Ja, want je lieftallige broer heeft ook wel eens een keer niet iets terug betaald wat hij had geleend. En nu moet jij het wel terugbetalen. Daar steek je natuurlijk een stokje voor.

9. Met je handen eten

Vroeger werd het nog geaccepteerd omdat je jong was en het nog moest leren om volgens de etiquette te eten. Maar jij vindt dat de meerderheid van de gerechten prima kan worden gegeten met je handen. Tosti’s bijvoorbeeld. Waarom zou je die gaan snijden en met mes en vork eten?

10. Snoepen

Snoepjes uit je jeugd zijn nog steeds een hitje. Lange Jan, Smarties, Jawbreakers, Dummies, Skittles, Dropveters, Trekdrop, Prince Mini Star en Hubba Bubba. Om er maar een maar op te noemen hé.

11. Disney films kijken

Assepoester is nog steeds een van je favoriete films. Zelfs The Notebook kan daar niet altijd aan tippen. Je hebt maandelijks een momentje dat jij je films kijkt uit je jeugd. Ze blijven te leuk. Het gaat zelfs zo ver dat je ook de Disney films kijkt die tegenwoordig worden gemaakt. Frozen vind je ook the bomb.

12. Meisjesachtig doen

Je haar om je vinger wikkelen, je verstoppen achter je vriendlief als je op een feestje komt waar alleen maar onbekende vrienden zijn en verlegen doen als je een complimentje krijgt. Je bent geen spat veranderd wat dat betreft.

13. Wegrennen voor mannen

Vroeger trok je een sprintje in de speeltuin als er een jongetje verliefd op je was en je ging ‘pakken’. Nu doe je dat eigenlijk ook nog in een club als er een engert op je af komt gelopen. Je vlucht snel naar een andere bar of je vriendinnen zodat hij je niet kan vangen.

14. Rennen

Rennen over straat, rennen als je je lover weer ziet, rennen als je de bus moet halen. Vroeger was je ook altijd aan het rennen en misschien betrap je jezelf nu dat je het nog steeds regelmatig doet.

15. Pretparken bezoeken

Want de Efteling is veel te leuk om niet jaarlijks naar toe te gaan. Walibi World ga je hoe dan ook heen voor een ritje in de Goliath. En in het buitenland kan je het niet laten als je beseft dat je in het land bent met de grootste wildwaterbaan ter wereld. Machtig prachtig.

16. Koekjes bakken

In de figuurtjes zoals bloemen, hartjes, sterretjes en al het andere wat ‘gezellig’ is. Uiteraard gooi je er nog wat gekleurde spikkels overheen voor een echt vrolijk effect. Je gelooft dat het uiterlijk zorgt voor een nog betere smaak.

Zeker weten dat jij nog steeds dol bent op deze lekkernijen uit je jeugd

#12 Cake met aarbeienjam, slagroom en smarties. Benieuwd naar al het andere? Klik dan op de foto:

Reageer op artikel:
Deze kinderachtige dingen vindt elk meisje nog steeds geweldig
Sluiten