Yasmine Esser
Yasmine Esser Love & Seks 29 apr 2016

Deze man schreef een fantastisch bericht voor alle vrouwen die lastig worden gevallen op straat

Af en toe kom je een man tegen in het leven die de vrouw blijkbaar van A tot Z snapt. Zo ook Ivan. Hij snapt als geen ander dat je er als vrouw niet op zit te wachten als er allerlei mannen gewoon maar tegen je beginnen te praten, of naar je fluiten. Omdat je net uit je werk komt. Of omdat je moe bent. En voor al die mannen die dat niet snappen, schreef Ivan een prachtig bericht. Alles wat we er nog ever willen zeggen is: halleluja.

Ivans post

Geachte dudes overal ter wereld: laat haar gewoon met rust. Ze draagt haar koptelefoon en lees een boek bij de bushalte. Welk deel van haar houding zegt: ‘ik wil met je praten’?

Ze is niet gekleed voor jou. ze is op weg naar huis na een lange dag van omgaan met klootzakken die erg op jou lijken.

Ze wil niet lachen. Ze weet dat ze er goed uitziet.

Je maakt eigenlijk inbreuk op haar ruimte en je zorgt ervoor dat ze zich ongemakkelijk voelt. Ze is beleefd, omdat jij anders gemeen of gewelddadig zou kunnen worden. Dit heeft ze geleerd sinds ze een klein meisje was.

Ze draagt een jurk, want het is lente. Ze koos niet deze bus, omdat jij ‘m ook neemt, maar omdat ze deze manier van openbaar vervoer nodig heeft.

Laat haar alleen. Laat haar haar boek lezen. Vertel dat aan je vrienden.’

70.000 likes

De post van Ivan verspreidde zich binnen no time over het internet. Inmiddels is de post bijna 70.000 keer geliked en 25.000 keer gedeeld. Het lijkt erop dat wij vrouwen allemaal klaar zijn met ongewenst lastig gevallen te worden op straat. En we zijn blij dat Ivan opstaat. Voor ons. Amen. En een diepe buiging.

LEES OOK: Geweldig! Deze lachende dieren maken je belachelijk gelukkig

Reageer op artikel:
Deze man schreef een fantastisch bericht voor alle vrouwen die lastig worden gevallen op straat
Sluiten