Yasmine Esser
Yasmine Esser Love 5 mrt 2016

Deze mannen kom je sowieso tegen als je een tijdje single bent

Voordat je de ware tegenkomt, de man waar jij van staat te trillen op je benen en die ook helemaal voor jou gaat, kom je nog wel wat andere types tegen. Deze mannen kent iedere vrouw die een tijdje single is.

De casanova

De rokkenjager, de womanizer, de Don Juan, de player. De man die versieren een spel vindt. Die het leuk vindt om je om zijn vinger te winden, gewoon voor zijn lol. Gewoon, omdat het lekker is voor zijn ego dat er iemand interesse in hem heeft. En als het klikt tussen de lakens is dat natuurlijk ook wel een voordeel. Al is de kans groot dat als je eenmaal met hem mee naar huis bent geweest, hij zijn interesse langzaam verliest. Hij heeft je gehad, hij weet hoe het is, zijn fantasie is werkelijkheid geworden en nu gaat hij weer op zoek naar een volgende prooi.

Die man die je meteen helemaal wil bezitten

Ook wel de plakker genoemd. Jij denkt: we zien wel hoe het loopt. En: we hebben het gewoon leuk. Maar hij wil er meteen he-le-maal voor gaan. Aan casual daten doet hij niet, hij doet alles voor het echie. Als je naar zijn smaak net iets te lang niets hebt laten horen, wordt hij ongerust. Na vijf minuten mist hij je al. Hij praat over later, over als jullie samenwonen, misschien zelfs over kinderen. Je vindt dat wel vertederend, maar je voelt ook paniek. Want god, wat loopt hij hard van stapel.

De ex

Tja, als je een tijdje single bent, ga je je dingen afvragen als: waarom ging het eigenlijk mis tussen ons? Je ziet hem op een feestje en jullie praten gezellig bij. Van het een komt het ander. En voor je het weet vindt je jezelf terug in zijn huis. Oeps. Je komt er snel achter waarom het ook al weer was dat het niet lekker ging tussen jullie.

Het elastiekje

De man die zomaar verdwijnt, om vervolgens weer op te duiken. Hij heeft tijd voor zichzelf nodig, wil zich weer onafhankelijk voelen. Maar het elastiekje schiet altijd terug en dan is hij daar weer. Hij belt of appt je alsof hij nooit is verdwenen. Alsof hij gisteren nog met je gepraat had in plaats van een paar weken geleden. Als je het elastiekje treft is het belangrijk om goed na te denken over de situatie. Is dit iets waar je mee kunt leven?

De net-single man die nu gaat feesten

Jarenlang heeft hij een relatie gehad en nu heeft hij zin om flink uit zijn dak te gaan. Dat houdt in: dagen achter elkaar pas na zonsopgang thuiskomen, alles doen wat God verboden heeft en zo veel mogelijk vrouwen versieren. Dit is niet de man waar je een toekomst mee gaat hebben. Geniet van hem zo lang het duurt, maar ga zeker niet wachten tot hij klaar is met zijn partyfase. Ja, op een dag zal hij willen settlen, maar op die dag heb jij al lang een andere man ontmoet, die wél voor jou gaat.

De man die alles is wat je wilt, maar die je niet écht leuk vindt

Hij is het ideaalplaatje. Bij hem kun je al je wensen afvinken op je lijstje. Hij is knap, heeft een goed lichaam, hij is grappig, o-zo grappig, hij heeft een goede baan en hij is veel te lief voor je. Eén probleem: je vindt hem leuk, maar je bent niet verliefd. Je blijft hem een tijdje daten, in de hoop dat het gevoel komt. Maar het komt niet. En dat weet je.

Reageer op artikel:
Deze mannen kom je sowieso tegen als je een tijdje single bent
Sluiten