Yasmine Esser
Yasmine Esser Life 24 januari 2017

Deze plekken in Europa horen zeker weten thuis op je bucketlist

We zijn vaak geneigd om te denken dat we de hele wereld moeten over reizen voor de bijzonderste plekjes. Maar Europa, ons eigen continent, is eigenlijk het allermooist. Deze bestemmingen horen sowieso thuis op je bucketlist.

St. Petersburg, Rusland

De Russische stad is voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot beste Europese bestemming door de World Travel Awards. En terecht als je het ons vraagt want de stad lijkt enkel en alleen te bestaan uit sierlijke gebouwen, indrukwekkende paleizen en oude kerken. Wat toch wel beeldige plaatjes oplevert. In de souvenirswinkels kun je je tegoed doen aan bontmutsen en matroesjka’s.

IJsland

In IJsland ga je landschappen zien die je nergens ter wereld kunt zien. Sterker nog, het ziet er allemaal bijna buitenaards uit. Bekijk de indrukwekkende gletsjers, voel de hitte van vulkanen, aanschouw exploderende geisers, bezoek een national park, ontdek de mooiste watervallen of rijd door rivieren. Blue Lagoon is magisch en mag je echt niet missen als je in IJsland bent. Het is een spa die zich midden in het landschap bevindt. En het heeft misschien wel het mooiste water op aarde, dat bijna licht lijkt te geven.

Venetië, Italie

Venetië is toch wel een van de mooiste steden ter wereld. Je gaat er terug in de tijd waar er geen auto’s rijden en geen scooters om je oren zoeven. Alles gaat hier namelijk per boot. En verder is het gewoon ongelooflijk romantisch. Ga hier heen met je lief en je zult terugkeren met nog meer vlinders.

Bordeaux, Frankrijk

Om de wijn natuurlijk. Want op elke straathoek is wel een wijnbar, yay. Je kunt ook tours boeken naar wijngebieden buiten de stad. Maar je vindt er ook smalle straatjes, schattige Franse balkonnetjes en indrukwekkende gebouwen.

Montenegro

Waarschijnlijk had je niet zo snel aan Montenegro gedacht, maar als je op zoek bent naar een zonnige bestemming, dan hoort dit land ab-so-luut thuis op je bucketlist. Het land heeft namelijk een kustlijn van maar liefst 100 kilometer en hierlangs zijn heel veel fijne stranden te vinden. Het is bovendien nóg goedkoper dan Kroatie, dus wat wil je nog meer?

Auschwitz, Polen

Niet echt een vrolijke bestemming natuurlijk, maar zeker iets waar je een keer geweest wilt zijn in je leven. Iedereen weet natuurlijk wat hier in de concentratiekampen is gebeurd en dat maakt het een van de gruwelijkste plekken op aarde. Soms is het goed om weer even stil te staan bij wat er allemaal is gebeurd in de Tweede Wereldoorlog.

De Azoren, Portugal

Eem spectaculair mooie bestemming. De Azoren is een afgelegen eilandengroep in de Atlantische Oceaan, maar de eilanden horen bij Portugal. De eilanden zijn vulkanistisch, wat er voor heeft gezorgd dat de natuur adembenemend is. Denk: prachtige bloemen en planten, watervallen en stranden. Je kunt er ook walvissen en dolfijnen spotten, om het magische plaatje compleet te maken.

Santorini, Griekenland

Van alle Griekse eilanden spant Santorini toch wel de kroon. Want kijk hoe prachtig wit dit is.

Lapland, Finland

Dit is één van de beste plekken om het Noorderlicht te zien. In de winter lijkt het net of je een andere wereld bent ingestapt. Het is dan werkelijk een winterwonderland. Je kunt zelfs overnachten in een iglo. Hoe cool (en koel) is dat?!

Ook dit ligt in prachtige continent: Wauw! Dit is het diepste en grootste bevroren meer op aarde en het is magisch

Reageer op artikel:
Deze plekken in Europa horen zeker weten thuis op je bucketlist
Sluiten