Deze salon heeft een ‘stilte stoel’ zodat je nóóit meer verplichte praatjes hoeft te houden

Velen onder ons vinden het ronduit irritant om nutteloze conversaties te voeren met de kapper over het weer of hoe haar of jouw huisdier heet. Toch voelen we ons een beetje verplicht om de vriendelijke klant te spelen. Gelukkig is er een salon die dát letterlijk doodzwijgt.

Bijna elke vrouw vindt het heerlijk om naar de kapper te gaan. Even een momentje voor jezelf. Vaak willen we dan ook niet écht praten. We hebben immers al genoeg drukte gehad op werk en vinden het prima om op ons gemak een tijdschrift te lezen.

De stille stoel

Gelukkig is er eindelijk een salon die heeft begrepen dat wij niet per se ‘gezellig’ willen doen bij de kapper. Welsh salon Bauhaus heeft een ‘quiet chair’ geïntroduceerd in hun salon. Zo kan de klant in stilte worden geknipt. De stille stoel staat er nog maar een week maar er is nu al veel vraag naar vertelt eigenaar Scott Miller: ‘99% van de reacties zijn positief. Een enkeling wil wel graag small talk, maar uiteraard willen we dit ook niet wegnemen. Maar we geven de klant nu wél de keuze.’

Het is natuurlijk reuze gezellig als je een leuke kapper hebt en daar onder het genot van een wijntje lekker mee kan kletsen. Maar wat is er nou fijner wanneer je geen zin hebt om te praten en je ook nog eens níet verplicht voelt om een praatje te maken? Een kleine verandering voor de salons, maar een op en top luxe gevoel voor de klant.

LEES OOK: Wie is je BFF? Je kapper natuurlijk, en wel om de volgende redenen

Reageer op artikel:
Deze salon heeft een ‘stilte stoel’ zodat je nóóit meer verplichte praatjes hoeft te houden
Sluiten