Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Life 27 aug 2017

Deze struggles herken je alleen als je in the middle of nowhere bent opgegroeid

Je ouders vonden het een uitstekende keuze, ergens in een dorp wonen want daar hebben hun kinders de ruimte om buiten te spelen. Helemaal waar. Maar af en toe was het letterlijk overleven in het dorp wat niemand kende en was het soms passen en meten. Dorpsmeisjes, jullie herkennen deze als geen ander:

Niemand kent jouw woonplaats

Als iemand je vraagt waar je vandaan komt begin je direct al met jezelf te excuseren: ‘Je kent het tóch niet!’. Uiteindelijk willen ze het toch weten en kijken ze je inderdaad vragend aan. Zelfs als je vertelt dat het dichtbij een andere woonplaats ligt (pak en beet 30 km verderop) hebben ze nog steeds geen flauw idee.

Er wordt géén eten bezorgd op jouw adres

Ja adres valt namelijk buiten de regio, zeg maar gerust, een heel eind buiten de regio waar de lieve jongens op scooters een pizza willen afleveren. Dit resulteert er altijd in dat je goed voorbereid moet zijn voor je zondagavond op de bank. Want niets in de koelkast betekent simpelweg dat je omkomt van de honger en hulp veel te ver weg is.

Zelfs de McDonald’s is ver weg

En dan te bedenken dat er maar liefst 245 McDonald’s in Nederland zijn. Hadden ze niet even kunnen nadenken dat mensen in the middle of nowhere ook bést gek zijn op kip nuggets en hamburgers?

Men denkt direct dat je van een boerderij komt

En je kan alleen nog maar zuchten of schudden met je hoofd als deze aanname voor de duizendste keer wordt gemaakt. Zo vermoeiend en kortzichtig.

Talk of the town

Als er eens iets gebeurd in het dorp waar je bent opgegroeid dan is het direct wereldnieuws. Je nieuwe lover die zich komt voorstellen aan je ouders is al gespot en gekeurd door alle loerende buren. En zelfs degene die het niet hebben gezien, dóen alsof er alles vanaf weten.

Niemand wil naar je toe komen

Want je woont te ver weg (blablabla). En daardoor ben jij wél genoodzaakt om altijd door weer en wind op de fiets naar het eerstvolgende wél rijkelijk bewoonde dorp met kroeg en supermarkt af te reizen. Onderhand ben je er aan gewend en ga je de discussie niet meer aan: ‘Okéhe, ik kom wel bij jou.’

Je rijbewijs verloste je van je kluizenaarschap

Best leuk die bushalte in het dorp, helaas jammer dat er maar elke twee uur een bus gaat naar het dorp of stad verderop. Het moment dat je je rijbewijs haalde was dan ook het moment dat je je vleugels uit kon slaan. Je leefde half in je auto. Maar ehm, wel heel fijn dat papa en mama je daardoor een beetje hebben gesponsord voor die auto.

Jeugdsentiment op top niveau voor álle dorpsmeisjes:
24 awesome dingen die alleen meisjes uit dorpen hebben meegemaakt

Reageer op artikel:
Deze struggles herken je alleen als je in the middle of nowhere bent opgegroeid
Sluiten