Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 3 dec 2017

Deze superlekkere Frozen chocolademelk maak je heel makkelijk zelf

De temperatuur daalt steeds een graadje verder en het wordt tijd voor warme chocolademelk. Ook zorgt de koude temperatuur ervoor dat het weer tijd wordt om Disney's Frozen te kijken (want je kunt 'm nooit vaak genoeg zien toch?). En waarom zouden we die twee dingen niet combineren door Frozen chocolademelk te maken.

IJsblauw maar gloeiend heet

Let it gooo, let it gooo… We moeten toegeven dat wij gek zijn op de film. Op het verhaal, op de liedjes, op sneeuwpop Olaf. En natuurlijk is Elsa een ware inspiratiebron.

Daarom verzon foodwebsite Delish iets om het succes van ijsprinses Elsa te vieren. Natuurlijk moest dat babyblauw, ijzig en zo stylish mogelijk. Het resultaat was een ijsblauw, maar gloeiend hete chocolademelk. Mmmm…..

Zo maak je ‘m

Loopt het water je al in je mond en wil je hem zo snel mogelijk zelf maken? Eerst is het belangrijk om de volgende zes ingrediënten in huis te halen:

1 Melk

2 Witte chocoladesnippers

3 Blauwe kleurstof

4 Slagroom

5 Hagelslag ( in blauwtinten natuurlijk)

6 Blauwe kandijsuiker

Verwarm melk in een pannetje totdat het goed warm is. Voeg daarna de chocolade toe en roer tot het helemaal gesmolten is. Proef af en toe of de smaak voor jou goed genoeg is.

Vervolgens voeg je de blauwe kleurstof toe. Giet het in een grote (glazen) beker en doe er zoveel slagroom en snoepjes op als je zelf wil. Smullen gegarandeerd!

Bekijk hier hoe je ‘m maakt.

Lees ook: Frozen wordt een musical en je kunt ‘m volgend jaar al zien

Reageer op artikel:
Deze superlekkere Frozen chocolademelk maak je heel makkelijk zelf
Sluiten