Yasmine Esser
Yasmine Esser Life 27 feb 2016

Deze type meisjes herinnert iedereen zich nog van vroeger

Op de middelbare school hoorde iedereen bij een groepje. Het was niet dat de groepjes onderling niet met elkaar praatten, maar er was wel een duidelijke scheidslijn. En een hiërarchie.

De kakkers

Als je een kakker was, dan droeg je geen T-shirt, maar een polo. Wel van een merk natuurlijk. Tommy Hilfiger, Lacoste en Ralph Lauren bijvoorbeeld. En ook Oilily-sjaaltjes waren favoriet. Je zat op hockey en hockey was je leven. Je vriendinnen kende je ook via hockey. Zaterdag én zondag ging je naar hockey, om zelf te doen of om te kijken. En het allerleukst waren natuurlijk de hockeyfeestjes. Ja, wat daar gebeurde, blijft voor altijd een geheim.

De sportievelingen

Was je een sportief meisje, dan ging jij al vóór schooltijd zwemmen. Of een andere sport beoefenen waar je mega goed in was. Met gym was jij altijd degene die het snelste rende, het lenigste in de toestellen hing en het fanatiekst met wedstrijden. Iedereen wilde jou in het team, want dan ging je winnen. En dan hoefde de rest minder te doen natuurlijk.

De alto’s

Het kon zijn dat je gothic was of skater of emo, zolang je maar afweek van de rest. Je kleren waren zwart en baggy. Gitaar was je favoriete instrument. Of nou ja, muziek in het algemeen was je leven. Ook piercings waren belangrijk voor je. In je wenkbrauw, in je neus, in je lip, in je tong. Zolang het maar niet in je navel was, want dat was echt iets voor de populaire chicks.

De nerds

Als nerd hoorde je overal net niet bij. En dat vond je to-taal niet erg. Eigenlijk was dat je goed presteerde op school het allerbelangrijkste voor je. Je was een ijverig type en je grootste angst was om een onvoldoende te halen. Je wilde ook graag aardig gevonden worden door de leraren. Misschien wilde je dat nog wel leiver dan aaridig gevonden worden door je klasgenoten. Die vonden je toch maar irritant, want jij wist altijd alles beter. Tja, als je het goede antwoord wist dan hield je écht niet je lippen op elkaar.

De creatieve meisjes

Jij was een kei in tekenen. Beeldende vorming was je favoriete vak. Of je was juist ontzettend goed in muziek. Je kon meerdere instrumenten bespelen en greep iedere gelegenheid aan om de sterren van de hemel te zingen. Een musical bijvoorbeeld. Dat jij na de middelbare school naar de kunstacademie zou gaan, daar twijfelde helemaal niemand aan.

De populaire meisjes

De populaire meisjes, dat waren de meisjes waar iedereen tegenop keek. Iedereen wilde bij jullie horen, iedereen wilde jullie zijn. De populaire meisjes waren niet braaf. Jullie kletsten te hard in de klas, kwamen te laat, leerden niet voor een proefwerk en gingen tegen de leraar in. In de pauze stonden jullie op het schoolplein te roken. Jullie dronken al alcohol als de rest nog Sissi No Bubbles naar binnen goot en jullie gingen stappen lang voor de toegestane minimale leeftijd. Want jullie gingen om met oudere jongens en die loodsten jullie wel naar binnen.

LEES OOK: Waarom mensen die vroeger altijd 6’jes haalden nu het succesvolst zijn

Reageer op artikel:
Deze type meisjes herinnert iedereen zich nog van vroeger
Sluiten