Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 7 jun 2017

Deze 11 verschillende fases ga je door bij het organiseren van jouw eigen 21 diner

Gekke verhalen, rare familieleden en gênante liederen: het 21 diner is dé manier om iemand beter te leren kennen. Dat het 21-diner allang niet meer alleen voor studentenverenigingen bestaat, blijkt uit de enorme toename in het geven van deze diners. Studentenvereniging of niet: deze verschillende fases ga jij door bij het organiseren van jouw eigen 21 diner.

1. De ‘wie-nodig-ik-uit’ fase

Dit blijft lastig, want het liefst nodig jij iedereen uit die je kent. Helaas kan je dit jouw ouders niet aandoen, want die moeten de hele meute herbergen én te eten geven en ja: ze zijn geen restaurant met overnachting eigenaren. De ‘wie-nodig-ik-uit’ fase kan daarom behoorlijk frustrerend zijn.

2. De ‘ik-heb-nog-tijd-zat’ fase

Je hebt alvast een datum geprikt, Facebookevenement aangemaakt en een mail eruit gestuurd. Wellicht is het diner pas over ruim een half jaar, maar dan weet iedereen maar alvast dat dat jouw dag is en dat niemand (echt niemand) een excuus heeft om niet te komen.

3. De ‘hoe-ga-ik-mijzelf-onderscheiden-van-de-1000-andere-diners’ fase

Aangezien je al ruim 20 diners heb meegemaakt, is het soms lastig om jouw eigen draai eraan te geven. Laat staan een uniek thema bedenken. Kan iedereen niet gewoon in iets komen wat zij zelf willen dragen? Nee, thema moet.

4. De ‘ik-heb-een-fulltime-job-op-Pinterest’ fase

Gerelateerd aan het puntje hierboven: Pinterest is your best friend. Uren spendeer jij op deze app, zoekende naar de juiste uitnodigingen, tafelinspiraties, menukaartjes en gerechten. En natuurlijk heb jij jouw bord op anoniem staan, want stel je voor dat iemand al weet hoe het er allemaal uit gaat zien.

5. De ‘is-dit-echt-nodig-want-ik-word-gek’ fase

Ughl, het zoeken naar ideeën wordt steeds irritanter, naast het organiseren van jouw 21 diner heb je ook nog een normaal leven waarin je zat te doen hebt én de eerste afmelding is binnen. Wat is dit een gedoe. Is dit echt nodig?!

6. De ‘mijn-familie-snapt-er-niks-van’ fase

Goed, je hebt de ‘is dit echt nodig want ik word gek’ fase overleefd en ziet in dat je het wel echt graag wilt. Maar dan ontdek je een nieuw obstakel: je familie snapt er niets van. Nee pap, het is geen buffet en sorry mam, maar er wordt echt veel gedronken tijdens zo’n diner. Maar gelukkig zijn jij en jouw vriendinnen goed getraind wat betreft het nuttigen van alcohol.

7. De ‘wie-zet-ik-naast-wie-aan-tafel’ fase

Oké, die van jouw oude vriendengroep is al wat vaker langs geweest bij jouw studievriendinnen, en dat huisgenootje heeft dezelfde humor als jouw jaargenootje; een tafelindeling maken is het lastigste van het gehele organisatorische proces. Hoe zorg je ervoor dat iedereen happy op een plekje zit en niemand zich achtergesteld voelt? Pfoe, je hebt teveel mensen. Oplossing: switchen tijdens het diner.

8. De ‘wat-moet-ik-aandoen-stress-stress’ fase

Het lijkt wel alsof iedereen al een leuk jurkje heeft gekocht, precies in het thema. Waarom is het voor jou dan zo verdomd lastig? Je wilt er namelijk wel uitspringen ten op zichten van de rest die op het diner komt. Blijven zoeken maar, ongeacht dat je alle online sites al bijna drie keer hebt uitgespeeld.

9. De ‘ik-ben-bang-dat-ik-de-lul-ben’ fase

Nog één nachtje slapen en dan is het eindelijk zover. Jouw ouders zijn voorbereid, de outfit hangt klaar en de tafelindeling is gemaakt. Maar dan slaat de paniek toe: de ‘ik-ben-bang-dat-ik-de-lul-ben’ fase is aangebroken. Stel je voor dat ze dat ene gênante verhaal vertellen van dat feestje waar jij zo ongelooflijk dronken was? Of die gekke jongen die je toen mee naar huis genomen hebt? Zucht. Dit wordt gênant.

10. De ‘hoe-leg-ik-dit-uit-aan-mijn-ouders’ fase

Het diner is geweest: jullie hebben gelachen, jullie hebben gehuild en man man man wat een verhalen zijn er allemaal verteld. Daarover gesproken, hoe leg je dit uit aan jouw ouders. ‘Nee pap, mam, alles moet je écht met een korreltje zout nemen hoor’, klinkt er uit jouw mond, maar aangezien jouw ouders jou ondertussen ook al 21 jaar lang kennen, snappen zij ook wel dat dit niet waar is. Och, je bent jong en je wilt wat hè.

11. De ‘iedereen-vraagt-om-de-foto’s’ fase

Het diner is al een tijdje geleden geweest en er zijn ongeveer z’on 3660 foto’s genomen door de fotograaf (jouw moeder), die allemaal even mooi zijn. Hoe maak je hier in vredesnaam een selectie in? WeTransfer duurt er ook een eeuwigheid over, maar goed: iedereen kan nu wel jouw prachtige evenement delen.

Misschien is dit een leuk gerecht drankje voor op jouw diner: Cotton candy margaritas zijn alles wat je wilt voor de perfecte girls night out

Reageer op artikel:
Deze 11 verschillende fases ga je door bij het organiseren van jouw eigen 21 diner
Sluiten