Deze vorm eyeliner past bij de vorm van jouw oog

Na blush aanbrengen terwijl je rekening houdt met je gezichtsvorm, kunnen we nu ook het optimale uit onze eyeliner halen:

Amandelvormige ogen

Goed nieuws voor vrouwen met amandelvormige ogen: je kunt eigenlijk elke eyeliner look uitproberen, want het zal je vrijwel altijd goed staan. Voor een speels effect kun je een dun lijntje zetten aan de binnenkant van je ogen. Verdeel je oog in je gedachten in drie vlakken en maak de lijn steeds dikker als je bij het laatste, buitenste vlak bent. Je kunt daar stoppen of een mooie wing maken voor een glamorous effect.

Overhangende oogleden

Heb je last van overhangende oogleden? Zorg dan dat je de eyeliner als het ware tussen je wimperhaartjes aanbrengt. Je kunt de lijn overigens zo dik maken als je wilt, omdat een dunne lijn niet goed te zien is als je je ogen open hebt.

Licht afhangende ogen

Als je hangende ogen hebt, kun je ze als het ware ‘liften’. Maak de binnenkant van je ogen licht en fris met een oogschaduw of highlighter. Je kunt het beste je onderste wimperrand vrij laten van make-up. Beeld je een lijn in van het hoogste punt van je wenkbrauw naar je wimpers. Begin op dat punt met je eyeliner en maak een cat-eye omhoog, om je ogen optimaal te liften.

Ronde ogen

Als je ronde ogen hebt, kun je ervoor kiezen ze een exotische twist te geven door je bovenste wimperrand te voorzien van eyeliner en een lange wing te maken aan de buitenkant van je oog. Houd je niet zo van een wing? Dan kun je er ook voor kiezen om donker oogpotlood in je onderste en bovenste wimperrand te smudgen.

Alle oogvormen

Deze tip werkt voor alle oogvormen. Vind je het lastig een strakke oogmake-up aan te brengen? Naast dat je gebruik kunt maken van een lepel (ja, echt), kun je ook gebruik maken van stipjes. Breng stippen aan tegen je wimperrand waar je de eyeliner wilt hebben. Verbind de stipjes met elkaar en je hebt een strakke lijn.

Reageer op artikel:
Deze vorm eyeliner past bij de vorm van jouw oog
Sluiten