Deze vrouw heeft volgens de wetenschap ‘s werelds mooiste gezicht

De 21-jarige Florence Colgate heeft 's werelds mooiste gezicht. Althans, volgens de wetenschap. Familie en vrienden overtuigden haar mee te doen aan een wedstrijd voor natuurlijke schoonheid. Inmiddels zit ze bij een waanzinnig modellenbureau en is ze te zien op billboards en posters van het beauty merk Superdrug. Maar waarom is juist haar gezicht zo mooi?

Nou, het zit zo. Florence heeft de perfecte proporties in haar gezicht. Zo zit er precies genoeg ruimte tussen haar ogen, mond, voorhoofd en kin. En daarom heeft ze, volgens de wetenschap, het mooiste gezicht van de wereld.

De wedstrijd

Er deden maar liefst 8.000 (!) deelnemers mee aan de wedstrijd. Allemaal werden ze zonder make-up beoordeeld. En dat lijkt ons logisch. Het gaat immers om natuurlijke schoonheid. Plastische chirurgie of andere fratsen werden niet gewaardeerd.

Hoe Florence de rest versloeg

Een vrouwelijk gezicht is het aantrekkelijkst wanneer de ruimte tussen de pupillen iets kleiner is dan de helft van de breedte van het gezicht. Onderzoekers denken daarnaast ook dat de afstand tussen de ogen en de mond net een stukje groter moet zijn dan een derde van de lengte van het gezicht. Snap jij het nog?

Naast het feit dat Florence over bovenstaande eigenschappen beschikt, heeft ze een symmetrisch gezicht. En ook dit wordt gelinkt aan een echte beauty.

Een modellencarrière in zicht

Wat Florence won? Een trip naar London waar ze direct een afspraak had met een modellenbureau. En dat vindt ze maar al te geweldig. Toch wil ze eerst haar school afmaken. Op dit moment studeert ze ‘business, geography and psychology’ en wil ze ook nog naar de universiteit. Slimme meid.

Natuurlijke schoonheid

Moraal van het verhaal: natuurlijke schoonheid staat voorop. En zo denkt Florence er ook over. ‘Women should not have to feel that they have to wear make-up. I hope people will look at me and think they don’t need to’, aldus de vrouw met s’ werelds mooiste gezicht.

Wees vooral niet streng voor jezelf als je een dagje geen zin hebt in make-up. Ook als je niet de titel hebt van vrouw met ‘s werelds mooiste gezicht. Tuurlijk, het is lekker om even te tutten. Maar een dagje zonder is geen ramp. Laat je natuurlijke beauty ook eens shinen.


Vond je dit leuk? Dan wil je dit ook lezen: Awesome! Dit is wat jouw gezicht zegt over wie jij bent

Reageer op artikel:
Deze vrouw heeft volgens de wetenschap ‘s werelds mooiste gezicht
Sluiten