Deze vrouw maakte een ‘dik’ en ‘dun’ datingprofiel aan om te kijken wat mannen écht willen

Yvette Caster, een 33-jarige journaliste uit Londen vroeg zich al een tijdje af hoeveel invloed je lichaam nou eigenlijk heeft op mannen. En daarom besloot ze een experiment te doen.

Nieuwsgierig als ze was, maakte ze twee datingprofielen aan. Één profiel met een foto waarop Yvette maatje 38 heeft en één profiel waarop Yvette maatje 46 is. Voor beide foto’s is geen Photoshop gebruikt.

Yvette struggelt haar hele leven al met haar gewicht. Van een relatief dik kind tot een dunne tiener, dikker tijdens haar examenjaar en dun als student. Op beide foto’s is Yvette afgebeeld als haar échte ik. Al heeft ze nu 46 en zijn de foto’s van maatje 38 een paar jaar ouder.

Zoals ze zelf zegt: “Ik heb nooit geloofd in de ‘leugen’ die de media ons verkoopt. Het leven is niet beter als je dunner bent. Maar als een single moeder wilde ik er alles aan doen om erachter te komen hoe ik mijn kansen kan vergroten om ‘de Ware’ te vinden. En daarom was ik zo benieuwd wat voor invloed je lichaam en gewicht nou écht hebben.”

Vijf dagen nadat ze haar datingprofiel had aangemaakt keerde ze terug naar de site om te kijken hoeveel reacties ze had ontvangen. De verwachting kwam helaas uit. Haar skinny profiel had meer reacties, likes en bezoekers dan haar dikkere profiel. Op haar skinny profiel had ze 210 bezoekers, 211 likes en 36 berichten versus 81 bezoekers, 74 likes en 18 berichten.

De conclusie van Yvette in haar eigen woorden: “Oke, als ik de mannen moet geloven op OKCupid dan hebben single mannen twee keer zoveel interesse in een dunnere vrouw dan in een plus-size. Of in ieder geval, in de dunnere versie van mij. Maar nog steeds geloof ik dat de beste filosofie is dat je jezelf gelukkig moet maken. Hopelijk ontmoet je dan iemand die zich aangetrokken voelt tot de versie van jezelf die jij hebt gekozen om te zijn.”

Fijn hè? Zulke powervrouwen. Jouw ware komt nog wel Yvette.

Reageer op artikel:
Deze vrouw maakte een ‘dik’ en ‘dun’ datingprofiel aan om te kijken wat mannen écht willen
Sluiten