Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 11 dec 2014

Deze vrouw met maatje plus-size stuurde haar foto naar verschillende landen. De uitkomst is verrassend

Wat gebeurt er als een plus-size model haar foto naar verschillende landen stuurt met de vraag of ze 'm willen bewerken volgens de standaarden van dat land? Geïnspireerd door twee voorgaande experimenten van vrouwen die geen plus-size hadden besloot Marie Southard Ospina het uit te proberen mét een plus-size twist. De uitkomsten zijn anders dan je denkt.

De enige opdracht die Marie mee gaf aan de verschillende fotobewerkers was de vraag om haar mooi te maken en de daarbij de beauty standaarden van dat specifieke land in gedachte te houden. Marie had verwacht dat veel landen haar dunner zouden gaan maken en haar onderkinnen zouden wegpoetsen. Ze beseft immers dat haar plus-size niet in alle landen wordt gewaardeerd.

De uitkomst was echter verrassend. Alleen Oekraïne, Mexico en Letland hebben haar dunner gemaakt op de foto. De foto’s die ze voor de rest terug kreeg waren foto’s waarin vooral haar haarkleur was aangepast en de make-up anders was gemaakt. Zelfs één land gaf haar blauwe ogen. Maar verder lijken de landen toch respect te hebben voor degene die de foto heeft ingestuurd.

Marie zei: “Regardless, the experiment offered a lot more editors in favor of “preserving natural beauty” than I would have imagined, and so I feel extremely positive about its results. Maybe this is a sign that things are changing for the better.” Oftewel, ze is enorm positief over haar foto’s die wel bewerkt zijn met de make-up en haar standaarden van de verschillende landen maar die ook haar plus-size maat hebben omarmd en daar weinig aan hebben aangepast. Eindelijk een onderzoek met een positief resultaat!

Reageer op artikel:
Deze vrouw met maatje plus-size stuurde haar foto naar verschillende landen. De uitkomst is verrassend
Sluiten