Yasmine Esser
Yasmine Esser Body & Mind 15 januari 2017

Deze vrouw viel 60 kg af nadat ze ‘te dik’ was voor Disneyland

Af en toe kom je van die inspirerende verhalen tegen online van vrouwen die zijn afgevallen. En nou, we kunnen zeggen dat dit verhaal van de Amerikaanse Christina Jordan zéker inspirerend is. Christina is namelijk héél veel afgevallen en dat allemaal doordat ze in Disneyland uit een attractie werd gehaald omdat ze te dik was.

Als je denkt aan een tripje naar Disneyland dan denk je waarschijnlijk aan een magische dag waarin je stoutste dromen uitkomen. Maar voor Christina was het een vreselijke dag. Maar tegelijkertijd ook weer een dag die haar leven veranderde.

’Sorry mevrouw, het past niet. U bent te dik voor deze attractie.’

Negen jaar geleden ging Christina met haar gezin naar Disneyland. Ze waren twee uur lang in de rij aan het wachten voor een attractie. En toen ze eindelijk mocht gaan zitten in het stoeltje, bleek dat de gordel niet dicht kon. Een medewerker zei: ’Sorry mevrouw, het past niet. U bent te dik voor deze attractie.’

Au. Dat voelde ontzettend vernederend voor Christina. Ze kon helemaal wel door de grond zakken toen ze weg liep, maar niet door het poortje paste, omdat haar heupen te breed waren.

Christina: ’Ik had me nog nooit zo geschaamd in mijn leven. Maar het opende ook mijn ogen. Ik wist dat ik iets moest veranderen aan mijn leven.’

Weggestuurd worden bij Disneyland was het beste dat haar overkwam

Ze woog op dat moment 122 kilo en had door haar overgewicht Diabetes type 2 gekregen. Ze had ieder dieet al geprobeerd, maar nu ging de knop om. Ze zette zichzelf niet op een crashdieet, maar at gezonde maaltijden met voldoende eiwitten en goede koolhydraten. En de transformatie die ze maakte is werkelijk verbluffend:

Binnen een jaar was ze 60 kilo kwijt. En nu, negen jaar later, is ze niet alleen prachtig, ze heeft ook nog eens haar diploma in voedingswetenschappen gehaald. Inmiddels werkt ze als diëtist en inspireert ze anderen om gezond te leven.

En wauw, kijk naar haar. Christina ziet er beeldig uit en voelt zich gezonder dan ooit.

Vond je dit artikel leuk? Dan wil je dit misschien ook lezen: Het verhaal achter het litteken: ‘Ik viel 59 kilo af en het litteken op mijn buik staat voor hoe mooi ik nu ben’

Reageer op artikel:
Deze vrouw viel 60 kg af nadat ze ‘te dik’ was voor Disneyland
Sluiten