Deze wenkbrauwtips voor een natuurlijke, volle look heb je altijd al willen weten

Je wenkbrauwen zijn heilig. Als je ze een keer laat doen mag de specialist je wenkbrauwen niet aanraken voordat je goed duidelijk hebt gemaakt wat je wilt. En ook als je zelf een pincet of wenkbrauwpotlood in de hand neemt, moet het allemaal pietje precies gebeuren. Maar vaak ziet het er toch nét niet zo perfect uit als je zou willen. Gelukkig konden we Tonya Crooks, een Amerikaanse wenkbrauwgoeroe, om haar tips vragen om deze met jullie te delen.

Tonya is niet zomaar een wenkbrauwspecialist. Ze is verantwoordelijk voor de állermooiste wenkbrauwen van Hollywoodsterren. Denk: Fergie, Miley Cyrus, Julia Roberts en Britney Spears.

Ze kwam in aanraking met make-up toen ze in Londen naar de Kunstacademie ging en geld nodig had. Ze besloot bij te verdienen als make-up artist. After all iemand opmaken is ook een soort schilderen, dacht Tonya. Ze ziet het gezicht dan ook als een 3d-schilderdoek.

Terug in The States specialiseerde ze zich al snel in wenkbrauwen. Ze creëerde wenkbrauwen op basis van wat ze had geleerd op de Kunstacademie. Haar techniek was zo succesvol dat steeds meer modellen en celebrities Tonya vroegen of ze hun wenkbrauwen wilde doen.

The BrowGal

Het was actrice Megan Fox die Tonya uiteindelijk smeekte om hulp. Ze wilde iets waardoor ze zélf haar wenkbrauwen kon doen, op dezelfde manier waarop Tonya het deed. Haar favoriete wenkbrauwspecialist was namelijk niet altijd in de buurt. ‘Er waren zelfs mensen die hun gezicht om hun wenkbrauwen heen wasten, als ze geen afspraak bij mij konden krijgen,’ lachte Tonya tijdens ons gesprek.

Tonya ontwierp daarom een wenkbrauwcollectie genaamd The BrowGal met wenkbrauwpotloden in zes verschillende tinten. Mét – en dit vinden we werkelijk geweldig – een puntenslijper in de dop. Ook een highlighter pencil, eyebrow gel, een schaartje, pincet, sharpeners voor je pincet en een wenkbrauwserum dat de haargroei herstelt, behoren tot de collectie.

@Thebrowgal ? #TheBrowgal

A photo posted by Makeup, hair & beauty??❤? (@maddeelenee) on

Bekijk je wenkbrauwen op oude foto’s

Goed, je kunt natuurlijk wel fantastische attributen hebben, het is natuurlijk nog wel van belang dat je de ultieme tips hebt om je wenkbrauwen in de perfecte vorm te shapen.

Bepaal eerst de vorm van je wenkbrauwen. Heb je een Arch, dat is een flinke boog, een Arc, dat is rond als een regenboog of juist een rechte wenkbrauw?

Als je niet zeker weet welke vorm het beste bij je past of wat je natuurlijke vorm is, is er een héél simpel trucje wat je kunt doen. Namelijk: naar een foto kijken van toen je jonger was. Van voordat je je wenkbrauwen enthousiast bewerkte met een pincet. Hou deze vorm aan.

Eén keer in de twee weken je pincet gebruiken is volgens trouwens Tonya genoeg. ‘Don’t overtweeze.

Gebruik je schaar

Als je je wenkbrauwen in model wilt knippen is de truc volgens Tonya om je wenkbrauwen met de haargroeirichting mee te kammen. Vervolgens kun je voorzichtig wegknippen wat buiten de vorm van je wenkbrauw valt. En borstel je wenkbrauwen vooral níet eerst omhoog. ‘Dat is waarom mensen gaten in hun wenkbrauwen knippen,’ zegt Tonya.

Kies altijd voor een potlood

Voor het invullen gebruik je een potlood en geen poeder. Zo krijg je de meest natuurlijke wenkbrauwlook.

LEES OOK: Me-time: Dit is een geniale manier om gezichtsmaskers te gebruikengezichtsmaskertip-770x462

Reageer op artikel:
Deze wenkbrauwtips voor een natuurlijke, volle look heb je altijd al willen weten
Sluiten