Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Column 25 dec 2015

Deze zondes zou de kerstman ons allemaal moeten vergeven

Stiekem zijn we allemaal boefjes tijdens de Kerstmis. We begaan namelijk allemaal zondes waarvan we hopen dat de kerstman ze ons élk jaar weer vergeeft. Dear Santa, I can explain:

In twee dagen eten voor een week

Je propt je op kerstavond al helemaal vol. Alles is namelijk zo lekker dat je de hele avond gulzig aan het eten bent. Dit doe je gerust nog twee dagen zonder enige schaamte. Je weet dat je die zonde elke keer weer begaat maar je kan met Kerstmis écht niet opletten.

Daten met ‘zomaar’ iemand omdat je niet alleen wilt zijn met Kerstmis

Je vindt het maar niets om vrijgezel te zijn rondom de kerstdagen. Daarom heb je maar met de eerste beste leuke vent gaan daten. Heerlijk om samen glühwein te drinken en al die andere Kerstdingen. Dat je hem na Kerstmis dumpt is volgens jou puur toeval. Ahum.

Je vriendje smeken om mooie cadeaus

Want je hebt zoveel mooie dingen gezien die je graag onder de kerstboom hebt liggen dat je al wekenlang je vriendje honderden tips stuurt. Hij krijgt minimaal één keer per week een WhatsAppje voorzien van een screenshot van iets wat jij graag van hem krijgt.

Alle chocolaatjes uit de kerstboom pikken

Je weet dat het eigenlijk de bedoeling is dat je elke dag een chocolaatje uit de boom pakt. Maar jij hebt de chocolaatjes erin gehangen en vervolgens ze binnen enkele dagen allemaal opgegeten.

Dat je op eerste kerstdag al brak bent

Want op kerstavond heb je uiteraard met je vriendinnen de kroeg in jullie geboortestek op stelten gezet. Je hebt uit volle borst met alle kerstnummers gezongen. De volgende dag werd je wakker met bárstende koppijn en een droge keel. Net zoals alle andere jaren. En weer neem je je voor het volgend jaar anders te doen, maargoed.

En daardoor te laat komen op het kerstdiner bij onze ouders

Door de brakheid lukt het je de eerste uren niet om je in dat mooie jurkje te wurmen en laat staan om te denken aan ál dat eten. Daardoor presteer je het om gerust een uurtje later te komen bij je ouders. De welkomstdrankjes heb je al gemist.

Seks hebben in ons ouderlijk huis, elk jaar weer

Je bent al jaren uit huis en kerst is één van de weinige momenten dat jij en je lover in je ouderlijk huis slapen. Jullie vinden dat alleen al reden genoeg om het daar ook even te doen. Elke keer hoop je weer dat niemand je gek aankijkt de volgende ochtend bij het kerstontbijt.

Nooit de kerstgedachte helemaal naleven

Bij binnenkomst heb je al bijna de hersenen van je broertje ingeslagen. Dat joch haalt namelijk altijd weer dezelfde irritante grappen uit en dan zijn jullie net weer de twee vechtende koters van vroeger. Je had je nog zo voorgenomen om met kerst lief te zijn voor íedereen.

Dat je aardig doet tegen je schoonmoeder maar haar stiekem vervloekt

Op één of andere manier heb je nooit echt iets gehad met dat mens. Maar met kerst speel je uiteraard de voorbeeldige schoondochter die haar de hele avond complimenteert over het diner, haar outfit én hoe gezellig het was. Yeah right.

LEES OOK: 17 excuses die elke vrouw maakt tijdens en na het shoppen

Reageer op artikel:
Deze zondes zou de kerstman ons allemaal moeten vergeven
Sluiten