Janne Vogel
Janne Vogel Life 27 feb 2020

Een diepere connectie met je vriendinnen? Op deze 4 manieren krijg je dat voor elkaar

Heb jij super leuke meiden om je heen, maar zou je soms nog nét iets closer met ze willen worden? Vind je het heerlijk om te kletsen over koetjes en kalfjes, maar mis je die diepere connectie met je vriendinnen? Op deze 4 manieren word je closer met de mensen om je heen.

Een diepere connectie met je vriendinnen

Je bent superblij met die ene vriend(in), maar zou jullie band het liefst naar een hoger level tillen. Popt er al een naam op in je hoofd? Een diepere connectie krijgen met de mensen om je heen is soms best lastig, maar zeker niet onmogelijk. Dit zijn de eerste stappen die je zou kunnen zetten.

1. Deel zowel de slechte als de goede dingen

Vriendinnen zijn top om je hoogtepunten mee te delen, maar juist het delen van de minder leuke dingen maakt jullie vriendschap écht sterk. Als je behoefte hebt aan een bepaald level van connectie met een persoon, zal je jezelf open moeten stellen.

2. Luister écht naar je vriendinnen wanneer ze praten

Het klinkt simpel: luisteren, maar onbewust is het vaak best lastig. Probeer met je volledige aandacht naar je vriendinnen te luisteren als ze aan het vertellen zijn. Zo zien zij dat je waarde hecht aan jullie vriendschap en dat je bereid bent echt in ze te investeren.

We zijn vaak zo met onszelf of met onze telefoons bezig, dat het moeilijk wordt om een ander echt te zien en te horen. Probeer de drang om een persoon te onderbreken met advies of je eigen verhaal te onderdrukken en leg je telefoon eens weg.

3. Houd het simpel

Overthinking is – volgens ons – nog nooit ergens goed voor geweest. Probeer je vriendinnen niet te veel te pleasen, of het naar de zin te maken. Die neiging kun je misschien hebben als je je (nog) niet helemaal op je gemak voelt bij een persoon.

Wanneer je voor het eerst alleen met een vriendin afspreekt die je normaal in groepsverband ziet, kan dat bijvoorbeeld best spannend zijn. Plan desondanks iets leuks en wees vooral jezelf.

4. Wees jezelf

Nogmaals. Mensen merken het op den duur sowieso als je een toneelstukje opvoert, hoe goed je het ook bedoelt. Soms voelt het alsof je jezelf niet goed kent, dus vervul je automatisch een rol die je denkt dat je vriendinnen het liefst willen zien. Probeer, hoe moeilijk ook, dicht bij jezelf te blijven, voor je je verliest in iets dat je niet bent.

Ook als jullie samen plannen maken is het belangrijk om bij jezelf te blijven. Als je de zenuwen krijgt van een weekendje weggaan met de meiden of geen zin hebt om in een duur restaurant te gaan eten (omdat je er alleen een stokbroodje kunt betalen), dan is dat oké. Als je een sterke band opbouwt met de juiste personen, zullen ze je daar nooit voor veroordelen.

Lees ook: