Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 11 jan 2018

Wild thoughts: Bij deze dierentuin kun je overnachten tussen dieren

Een hotel spreekt je vast meer aan als het uitzicht heeft op een strand, een skyline of een mooi landschap. Dat is in ieder geval altijd leuker dan een saaie betonnen muur. Maar wat zou je ervan vinden als je 's morgens meteen een aap, giraffe of een olifant in de ogen kijkt?

Als je een dierenliefhebber bent, dan staan je ogen vast op scherp om verder te lezen. En terecht, want bij deze dierentuin kun je overnachten tussen dieren. Bijzonder wel.

Hier kun je overnachten tussen dieren

De Belgische dierentuin Pairi Daiza gaat volgend jaar namelijk een hotel, kleinere paalwoningen en tien ondergrondse slaapplaatsen bouwen. Waar je ook overnacht bij deze dierentuin, bij iedere slaapplek heb je zicht op de wilde dieren die in de dierentuin leven.

Het hele idee erachter is dat je als bezoeker ook kunt zien hoe dieren zich laat in de avond en vroeg in de morgen gedragen. Normaal gesproken is het park dan dicht. Alle die hard animallovers kunnen ’s ochtends ook nog eens helpen om de beesten van een ontbijt te voorzien.

Het is nog even wachten op vergunningen, maar als die binnen zijn kunnen klusjesmannen aan de slag. En als je geluk hebt, kun je in 2019 al zien hoe dieren ’s nachts jagen en wat hun ochtendrituelen zijn. Een totaal andere ervaring. Ben jij er klaar voor?

Reageer op artikel:
Wild thoughts: Bij deze dierentuin kun je overnachten tussen dieren
Sluiten