Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 19 november 2017

Dierenliefhebbers: Dit jaar kun je diervriendelijk vuurwerk afsteken met nieuwjaar

Als de klok voor de tweede keer 12 uur slaat op 31 december, kleurt de hemel bijna alle kleuren van de regenboog. Genieten geblazen, als je van een afstandje naar het vuurwerk kunt kijken. Maar wie er niet zo blij mee is, zijn de lieve dieren om ons heen. Gelukkig wordt dit jaar meer rekening gehouden met de beestjes.

Veel dieren weten niet wat er gebeurt als het nieuwe jaar ingeluid wordt. Het liefst gaan ze ergens schuilen in een hoekje waar ze niks kunnen horen. Sommige soorten vuurwerk maken ook zoveel lawaai. Maar diervriendelijk vuurwerk is on its way.

Dit jaar komt er diervriendelijk vuurwerk

Het is niet iets van de laatste tijd, maar het is al langer zo dat dieren niet zo houden van vuurwerk. En dat is misschien nog wel zacht uitgedrukt. De harde knallen jagen ze de stuipen op het lijf. Dierenbescherming Gaia is er klaar mee en komt dit jaar met diervriendelijk vuurwerk.

Het vuurwerk is volgens de dierenbescherming geluidsarm. Althans, als het eenmaal in de lucht zit. Het zou zo’n 60 procent minder geluid produceren. Het spektakel dat je in de lucht ziet, blijft evengoed nog hetzelfde.

Nou, om eerlijk te zijn, vinden we het zelf ook niet heel erg als de knallen wat minder zijn. Soms gaat het wel zó hard. Daarom een goed initiatief, dat geluidsarme vuurwerk. Wat vind jij?

Voor als je al helemaal in de stemming bent voor Nieuwjaar, dan is dit ook handig om te weten: Ultieme tips voor de dag ná het Nieuwjaarsfeestje

Reageer op artikel:
Dierenliefhebbers: Dit jaar kun je diervriendelijk vuurwerk afsteken met nieuwjaar
Sluiten