Is sporten of diëten effectiever tegen buikvet? Experts geven antwoord

Het verliezen van buikvet is lastig, vooral als je houdt van een vrijdagmiddagborrel en het goede leven. Toch vragen we ons af wat effectiever is: diëten of sporten? Benieuwd naar de ‘key’ tot een slanke buik? Lees dan snel verder…

Om erachter te komen wat het antwoord is op deze brandende vraag, heeft POPSUGAR Rondel King, psycholoog van NYU, even opgebeld.

Lees ook: Met deze 2 squat-variaties train je je billen veel effectiever

Diëten of sporten? Dit helpt het beste tegen buikvet

“Niet alleen een goed dieet helpt tegen buikvet, het gaat allemaal om de balans in energie. Energie ontwikkel je door de calorieën die je tot je neemt en energie verbrand je door te sporten.” Een goede balans tussen deze twee is ‘the key’ als het gaat om afvallen.

Wat wil je juist NIET doen?

Van plan om het dubbele te verbranden van de calorieën die je produceert? Dat is zeker geen goed idee volgens de psycholoog, want op dat moment gaat je lichaam over tot noodtoestand en wordt vet juist opgeslagen.

De ultieme tip

Uiteindelijk gaat het om de balans tussen bewegen en eten. Natuurlijk werkt een super gezond dieet zonder suikers en een laag gehalte aan koolhydraten ook, maar wil je het langer volhouden en meer resultaat boeken? Dan is een balans tussen cardio- en krachttraining in combinatie met voedzaam (en vooral geen grote porties) eten de beste manier.

Lees ook: Welke kant je je hoofd draait tijdens de zoen zegt álles over de romantiek in je relatie

Reageer op artikel:
Is sporten of diëten effectiever tegen buikvet? Experts geven antwoord
Sluiten