Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 22 september 2017

9 dingen die je echt nog tegen je broer of zus wil zeggen

Zij zijn de mensen waarmee je bent opgegroeid, die dezelfde ouders hebben, hetzelfde DNA en waaraan je altijd onlosmakelijk verbonden zult zijn. Misschien besef je niet altijd hoe belangrijk deze mensen zijn in jouw leven. Daarom verdienen zij het om deze dingen te horen:

1. Het is bijzonder dat we met elkaar zijn opgegroeid

Je zult er misschien niet direct stil bij staan en je broer en/of zus ook niet. Maar jullie hebben enorm veel aan elkaar gehad (en nog steeds). Je leert delen, je leert met elkaar te spelen, elkaar te vertrouwen, te respecteren. Jullie hebben elkaar positief beïnvloed en het maakt je tot de persoon die je nu bent. En daar mag je hen best voor bedanken.

2. Wat je ook beslist, ik respecteer jouw keuzes

Niets is fijner dan een broer en/of zus die altijd respect toont en bevestiging zal geven. Juist omdat hij of zij zo dichtbij je staat is het zo belangrijk om te weten. Het maakt jullie band zo ongelooflijk sterk.

3. Je bent onmisbaar

Voor een broer of een zus is het fijn om te horen dat je degene mist, en dat degene onmisbaar is in jouw leven. Jullie rekenen op elkaar, zijn er voor elkaar en iedereen heeft een belangrijke rol in jullie familie.

4. Je bent een fantastisch persoon

Gewoon, hoe je bent, je bent fantastisch. Benadruk zijn of haar unieke kwaliteiten, want die bewonder je immers. Maar ook de mindere kanten zijn stiekem heel grappig. Jouw broer/zus is een geweldig persoon waar je elke dag enorm veel van leert.

5. Ik kom voor je op

No matter what, I got your back. Want dat is wat bro’s en sissies voor elkaar toen, toch? Maar dat mag uitgesproken worden. Je zult luisteren en proberen ze altijd een goed gevoel te geven. En als jullie het niet met elkaar eens zijn, dan houden jullie dat voor jullie zelf.

6. Ik zal er altijd voor je zijn

Waar jullie ook wonen, hoe ver jullie ook van elkaar vandaan zijn, je broer of zus verdient het om te weten dat jij er altijd voor hen zult zijn. Woorden zeggen meer dan je denkt en het is altijd fijn dat er mensen zijn die dichtbij je staan en voor altijd van je zullen houden.

7. Doe wat je gelukkig maakt

Zij blij, jij blij. Natuurlijk wil je dat je familie trots op je is, maar vertel je broers en zussen dat ze hun eigen leven leiden en dat je wilt dat ze gelukkig zijn. Ze zijn niet op de wereld gezet om anderen te pleasen, zelf gelukkig zijn komt op plek 1.

8. Overschrijd af en toe de regels

Jij bent ook niet altijd de perfecte dochter geweest, en dat is maar goed ook. Want af en toe de regels overschrijden is veel te leuk. Vooral als jij de oudste bent dan kunnen jongere broers of zussen daar af en toe gebruik van maken. Je ouders zijn inmiddels wel wat gewend dankzij jou. Feestje houden als de ouders van huis zijn? Oh yes.

9. Ik hou van je

Iets wat je misschien niet vaak genoeg zegt tegen jouw lieve zus en/of broer, maar deze vier woordjes zullen heel erg binnenkomen. Nog een dikke knuffel erbij en er is familieliefde in overvloed.

LEES OOK: De 5 redenen waarom familie zó veel belangrijker is dan geld

Reageer op artikel:
9 dingen die je echt nog tegen je broer of zus wil zeggen
Sluiten