Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 19 mrt 2017

8 x dingen die je alleen herkent als jij en je beste vriendin elkaar al kennen sinds de kleuterklas

Jij en je beste vriendin zijn twee handen op één buik en dat is al zo vanaf dat jullie kleine hummeltjes waren. Jullie zijn door de jaren heen ongeveer getransformeerd tot één en dezelfde persoon en de ouders van je beste vriendin voelen haast even vertrouwd als jouw eigen ouders. Dit zijn de dingen die je herkent als jij en je beste vriendin elkaar al kennen sinds de kleuterklas.

1. Haar ouders voelen als jouw ouders

Jullie zijn al way past het gedeelte waarbij jou een drankje aangeboden moet worden. Jij pakt zelf alles wel uit de koelkast en eet met gemak dat laatste overgebleven stukje zelfgemaakte appeltaart op dat nog op het aanrecht staat. Jij zit zelfs af en toe met haar ouders op de bank een film te kijken als jouw vriendin niet eens thuis is, wat andersom ook geregeld voorkomt.

2. Jullie zijn door de jaren heen steeds meer op elkaar gaan lijken

Ja, je zou het haast geloven als jullie beweren dat jullie zusjes zijn. Kleding, haarstijl, make-up en zelfs dezelfde vocabulaire hebben jullie ontwikkeld.

3. Jullie zijn dezelfde week ongesteld

Ze zeggen wel eens dat vrouwen die veel met elkaar omgaan ook dezelfde week ongesteld worden. Dat dit klopt, daar zijn jullie het levende bewijs van. Jouw maandelijkse cyclus loopt zelfs gelijk met die van haar moeder. Maar dat is geen verrassing, want je draait daar ook als volwaardig lid van de familie mee.

4. Je hebt mega veel chantage materiaal

Aangezien jullie alle ongemakkelijke en verschrikkelijke levensfases met elkaar hebben gedeeld, ben jij in het bezit van mega veel chantage materiaal. Tegenwoordig zijn jullie mooi opgedroogd, maar weet je nog die vreselijke fotoshoot van jullie op haar zolderkamer die daarna op Hyves was gezet? Gelukkig heb jij alles opgeslagen en kan je haar elk moment pakken met zo’n foto.

5. Je deelt alles met haar, ook andermans geheimen

Ja, je hebt misschien wel plichtig gezworen dit niet door te vertellen, maar aan je beste vriendin is een uitzondering, oké?! Staat geschreven in de kleine lettertjes, voor haar kan je niks achterhouden, ook niet dat geheim.

6. Jullie waren er bij elkaars belangrijkste momenten

Het behalen van jullie veterstrikdiploma, de eerste keer ongesteld, de eerste dag als brugpieper, de eerste break-up; jullie waren er altijd voor elkaar en hebben elkaars belangrijkste momenten meegemaakt. Je weet dat je aan haar in voor- en tegenspoed een goeie hebt en zij kan altijd rekenen op jouw steun.

7. Jullie leven in je eigen bubbel

Nee, jullie hebben geen anderen nodig om een leuke tijd te hebben. Jullie hebben elkaar en dat is voldoende. Als jullie een avondje gaan stappen, zijn jullie vooral met elkaar aan het dansen. Wat zeg je? Mannen? Nee, niet nodig, jij bent met haar.

8. Soms beginnen jullie uit het niets over hetzelfde onderwerp

Beetje eng wel, maar jullie kunnen soms minuten lang stil zijn en vervolgens over hetzelfde beginnen tegelijkertijd. Het lijkt wel alsof jullie elkaars gedachten kunnen lezen.

Kortom, jij en je sister from another mister kunnen niet zonder elkaar. Zonder haar zou de wereld er een stuk grijzer uitzien.

Vond je dit leuk om te lezen? Dan vind je dit ook leuk om te lezen: 13 dingen die je alleen meemaakt als je met je beste vriendinnen op vakantie gaat

Reageer op artikel:
8 x dingen die je alleen herkent als jij en je beste vriendin elkaar al kennen sinds de kleuterklas
Sluiten