Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 21 okt 2017

Dit zijn 9 dingen die je enkel en alleen tegen je zus kan zeggen

Er zijn dingen die je alleen tegen je beste vriendin vertelt. Er zijn ook dingen die je alleen tegen je broer zegt. Maar er zijn ook dingen die je enkel en alleen tegen je zus zegt. Gewoon, omdat niemand anders het snapt of omdat niemand anders er iets mee te maken heeft.

Eerder schreven we al hoe geweldig het is om een zus te hebben. En dat komt onder andere omdat je het met haar over dingen kunt hebben waar je het met niemand anders over kunt hebben.

1. Hoe slecht haar outfit-keuze is

Dat truitje met die broek? Girl, dat kan echt niet. Je stuurt je zus dan ook meteen weer naar haar kledingkast om iets nieuws aan te trekken als ze iets aan heeft wat jij verschrikkelijk vindt. Als ze maar wel haar eigen kleren aantrekt..

2. Hoe irritant jullie ouders soms zijn

Vooral als jij en je zus nog thuis wonen, kan het soms wel een dagelijks gespreksonderwerp voor jullie vormen. Tegen vriendinnen of collega’s hoef je dat niet uit te leggen want ze snappen toch niet helemaal hoe het bij jullie thuis is.

3. Of hoe irritant je broertje wel niet is

Als je ook nog eens een broer hebt, dan is je zus degene die al je irritaties over hem weet. En jij weet die van haar want zij heeft waarschijnlijk precies hetzelfde.

4. Dat het misschien wel goed zou zijn als ze gaat afvallen

Als je zus dat frietje beter kan laten staan, dan zeg je dat tegen haar. En ze neemt het ook van jou aan. Jullie hebben een speciale band met elkaar waarbij dat gewoon allemaal uitgesproken kan worden.

5. Of zij ook altijd zo heftig ongesteld is

Sommige dingen hebben jij en je zus hetzelfde, gewoonweg omdat jullie zussen zijn. Met haar kun je het dan ook uitgebreid hebben over hoe heftig je soms wel eens ongesteld kan zijn. Of hoe licht. Grote kans dat zij hetzelfde heeft.

6. Oude jeugdherinneringen ophalen

Weet je nog die ene keer dat je na een familiefeest in de struik fietste? Ja, daar kun je het alleen met je zus over hebben. Zij is er bijna altijd wel bij geweest.

7. Hoe je jullie huis anders zouden inrichten

Sommige dingen snappen jij en je zus niet aan de smaak van jullie ouders. Waarom die kleurencombinatie? Jij hebt met je zus al talloze gesprekken gehad over hoe je jullie huis anders zouden inrichten.

8. Dat je eigenlijk een onvoldoende had voor dat ene tentamen

Als je ouders je vragen wat voor cijfer je hebt gehaald voor dat moeilijke tentamen, zeg je misschien wel eens dat het cijfer nog niet binnen is. Je zus weet al lang hoe de zaken er ècht voor staan.

9. En andere dingen die je geheim houdt voor je ouders

In sommige gevallen is het beter als je ouders niet alles weten. Dat je na dat ene feestje niet bij je vriendin bent blijven slapen maar bij een scharrel, bijvoorbeeld. Maar je vertelt het natuurlijk wel tegen je zus.

Je zus is onmisbaar in je leven en je daar ben je trots op. Op naar nog heel veel meer grappige, lange en fijne gesprekken met je zus.

Als je veel op je zus lijkt, dan herken je je misschien wel in deze zes dingen: Deze 6 situaties herken je als je sprekend op je zus lijkt

Reageer op artikel:
Dit zijn 9 dingen die je enkel en alleen tegen je zus kan zeggen
Sluiten