Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Life 29 aug 2019

Dingen die we vroeger allemaal met onze vriendinnen deden

Tegenwoordig spreek je met je vriendinnen op vrijdagavond af om naar jullie favoriete restaurant te gaan, en daarna naar die hippe wijnbar. Echter ging het er vroeger heel anders aan toe. En wat is er nou leuker dan weer even terug te gaan in de tijd?

Als kind:

Verkleden

Jullie verkleedden je tot de mooiste prinsesjes met grote roze jurken vol glitters. En uiteraard een tiara van plastic. Wat voelden jullie jezelf prachtig. Eigenlijk zijn jullie stiekem nog steeds gek op verkleden en pakken jullie helemaal uit met Halloween. Maar dan natuurlijk sophisticated, sexy maar ook gedurfd.

Vriendschapboekjes invullen

Die waren heilig. En een pasfoto mocht natuurlijk niet ontbreken. Dit vriendschapboekje vroeg je al hoe je je toekomst voor je zag: ‘Wat wil je later worden?’, ‘Wat is je allergrootste wens?’ en ‘Wat is je lievelingsvak op school?’. Jullie verklaarden elkaar om eeuwig vriendinnen te zijn. Pak die boekjes er maar weer eens bij, gegarandeerd genieten.

Elkaar opmaken voor schoolfeestjes

Paarse oogschaduw, glitter lipgloss en knalroze rouge. En wat zagen jullie er mooi uit! Echter mochten jullie van jullie moeders niet zo naar school (heel raar) dus het was één groot feest als het jaarlijkse schoolfeest daar was. Dan mocht het namelijk wél.

In een cirkeltje dansen met je vriendinnen

Het was allemaal reuze spannend die kinderdisco’s en je keek er dan ook weken, als het geen maanden zijn, naar uit. Maar jij ging niet in je eentje op de dansvloer staan want dat was toch wel iets te spannend. Daarom stond je met je eigen groepje vriendinnen giechelend in een cirkeltje te dansen zodat de leuke jongens jullie wel zagen maar je in ieder geval niet alleen was.

Elkaars haren knippen

Jullie voelden je al echte make-up goeroe’s en daarom werd het tijd om jullie specialiteit uit te bereiden. Zo knipten jullie gerust elkaars haar. Laagjes erin zetten kon toch niet zo moeilijk zijn? Jullie knipten met een botte huis-tuin en keukenschaar en echt mooi werd het niet. Maar ach.

Als tiener

Doen, durven of de waarheid

Het spel waarin je altijd dingen moest zeggen of doen die je eigenlijk niet wilde. Het liefst waren er ook nog een paar jongens bij want dan konden jullie elkaar bevelen om iemand een kus te geven. De eerste kusjes werden uitgedeeld en zowel de meiden als de jongens vonden het allemaal wel érg spannend.

Stiekem roken

Roken is niet goed, laten we daarmee beginnen. Maar hoogstwaarschijnlijk heeft 90% van alle vrouwen wel eens een sigaret geprobeerd. Vaak doe je dat als je tiener bent. Op school als jullie aan het hangen waren bij het fietsenrek, of stiekem achter een muurtje met een vriendinnetje. Deodorant mee, kauwgom en altijd ontkennen als iemand ernaar vroeg.

Mierzoete wijn drinken

Jullie waren nog geen zestien jaar oud maar de eerste fles mierzoete Canei of Lambrusco hadden jullie al veroverd. Waarschijnlijk door één van jullie oudere vriendinnen gehaald of met een ID-kaart van een ander. In die tijd kon dat allemaal nog. Nu verlang je alleen maar naar droge wijn of rosé.

Opmaken, aankleden en indrinken

Met alle vriendinnen afspreken en opmaken voor het uitgaan, dat was fantastisch. Jullie waren nog vijftien en daardoor moést er wel een dikke laag make-up op. Het was noodzakelijk er ouder uit te zien. Plus zo sexy mogelijk natuurlijk om die leuke jongen mét scooter aan de haak te slaan. Jullie probeerden honderden outfits, stonden uren voor de spiegel en dronken in met Lambrusco.

LEES OOK: 9 x waarom een vriendschap tussen een blondine en een brunette zo fantastisch is

Reageer op artikel:
Dingen die we vroeger allemaal met onze vriendinnen deden
Sluiten