Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 26 aug 2017

11 dingen om te doen met je lover deze zomer als je blut bent

Als er ook maar even wat zonnestraaltjes onze hoofden bereiken, staan we te popelen de zee in te duiken, naar beachclubs te gaan of tripjes te plannen. Onze portemonnee daarentegen denkt daar soms wel eens anders over. Maar, het kan ook heel cheap:

Datenights hoeven echt geen fortuin te kosten, je kunt zelfs een veel betere tijd hebben als je date super goedkoop is, gewoon omdat het zo goed voelt. Laat die zonnestralen maar komen (en blijven aub) en houd je laatste centjes op je rekening:

1. Filmavond in de tuin

Je hoeft echt niet naar de bioscoop te gaan voor een ‘uitje’. Als het mooi weer is, is het veel leuker om een film te kijken in de buitenlucht. Wat dacht je van een filmavond in de tuin. Maak een kampvuur, koop wat marshmallows en de pret kan beginnen.

2. Picknick in het park

Uit eten gaan of terrassen kan een duur grapje worden. Een picknick in het park is eigenlijk minstens zo leuk. In de supermarkt koop je allerlei dingetjes die jullie lekker vinden, een goedkoop flesje prosecco en een kleedje en klaar is Kees. Je kunt zelfs thuis eerst aan het kokkerellen voordat je naar het park gaat om daar samen te chillen. En na het eten kun je rustig liggend genieten van je after dinner dip. Win-win.

3. Gratis festivals

Tijdens de zomer worden er honderden festivals georganiseerd door het hele land. Perfect voor de blutte aapjes onder ons. Festivals als de Uitmarkt, Delfpop, TREK, Appelpop of Lepeltje Lepeltje zijn geheel gratis. Kijk even of je eigen eten en drinken mag meenemen en genieten maar.

4. Hiken/wandelen

Zoek in de buurt een mooi natuurgebied waar je naartoe kunt gaan en maak daar een mooie romantische wandeling met z’n tweetjes. Bekijk de zonsondergang en neem een flesje wijn mee. Als je honden hebt: neem ze mee. Een fijne bezigheid als je blut bent.

5. Vrijwilligerswerk doen in de keuken of bij een hondenasiel

Omdat samen iets terug doen voor de maatschappij jullie band sterker maakt. Wie weet worden jullie zo verliefd op een hondje en besluiten jullie hem mee te nemen naar huis. Wederom een win-win situatie, toch?! (Al is een hond bezitten misschien iets minder goedkoop…)

6. Nieuwe plekjes ontdekken in een stad

Kies een stad uit (bijvoorbeeld in de buurt om de kosten te drukken) en ga er lopen, lopen, lopen. Neem boterhammetjes mee in een zakje en pakjes drinken, net als vroeger, en begin het avontuur. Loop door steegjes en straatjes waar je normaal niet in zou gaan en ontdek de stad. Perfect als je blut bent.

7. Samen skeeleren

Als je zelf geen skeelers hebt, dan is er vast wel iemand in je omgeving die een paar wel wil uitlenen. Ga samen skeeleren (of rolschaatsen) en trakteer elkaar daarna op een pizza met toetje. Voor de onervaren skeelers onder ons: bescherming is aangeraden. Dit wordt dolle pret.

8. Een hut bouwen

Hoe romantisch is het om ergens in het bos of in de tuin jullie eigen hut te hebben? Voel je weer even kind en laat je bouwskills erop los. Probeer samen een zo mooi mogelijke hut te bouwen waar jullie je op de zwoele zomerse avonden eventjes met z’n tweetjes terug kunnen trekken.

9. Zwemmen

Zwemmen in de zee of in een natuurplas in de buurt is gewoon gratis. Een natuurplas vind je vaak wel ergens bij je in de buurt. Pak je handdoek, zonnebrandcrème, eten en drinken en gaan met die banaan. Samen zwemmen en chillen in het water is heerlijk en gratis.

10. Old school buitenspelletjes

Als het mooi weer is dan is buiten zijn het beste gevoel ever. Zoek die badmintonrackets nog eens in de schuur of ga flessenvoetbal of stoeprandje spelen. Jullie kunnen natuurlijk ook samen een watergevecht houden met gevulde ballonnen. Wedden dat je vrienden gaat maken op straat?

11. Sterren kijken op het dak

In de zomer is sterren kijken heel gaaf: heldere avonden maken dat je ze goed kunt zien. Kun je op jouw eigen dak chillen of bij die van je vrienden? Pak dan wat dekens, kussens en wijn.

LEES OOK: Onderzoek wijst uit: blut zijn doet écht pijn

Reageer op artikel:
11 dingen om te doen met je lover deze zomer als je blut bent
Sluiten