Redactie
Redactie Love 17 jun 2020

8 x dingen die hij doet voor jou die intiemer zijn dan seks

Seks is namelijk niet altijd intiem. Soms is het gewoon ‘een klus die geklaard wordt’ niets meer en niets minder. Denk maar aan het bekende ‘ik was een boodschappenlijstje aan het maken in mijn hoofd tijdens de seks’. Er is dan totaal geen verbintenis en daarom geen intimiteit.

Seks

Als je écht intiem bent met iemand dan kan dat lichamelijk tot uiting komen of geestelijk. Geestelijk is het gevoel dat je in iemands ziel kunt kijken, iemand door en door kent, en dat jullie elkaar als geen ander aanvoelen. Hand in hand lopen of elkaar strelen zijn vormen van lichamelijke intimiteit. En dat hoeft niet per se naakt te gebeuren of door middel van seks.

De onderstaande acht punten tonen aan dat jullie intiem kunnen zijn op veel meer vlakken dan seks, zowel geestelijk als lichamelijk. Besef je goed dat je jezelf echt gelukkig mag prijzen als jij je zielsverwant hebt gevonden waarmee je ook buiten het bed om intiem kan zijn.

1. Als hij zich open durft te stellen voor de liefde en er 100% voor gaat

Het lijkt tegenwoordig steeds meer voor te komen, een date waarmee je een geweldige avond hebt, maar die de volgende ochtend als een speer vertrekt. Als je hem spreekt via de WhatsApp geeft hij aan geen relatie te willen, maar dat de nachtelijke bedsessies natuurlijk geen probleem zijn. Great.

Als jij een man aan de haak hebt weten te slaan die wel open durft te staan voor de liefde, die samen met jou wil groeien, en voor jullie relatie door het vuur gaat, dan bereik je opeens een heel ander niveau. Het is de verbintenis tussen jullie waar hij voor wil gaan iedere dag. En dat is intiemer dan een paar minuten naakt tussen de lakens met een Tinder date.

2. Als hij je durft te vertrouwen

Iemand anders vertrouwen is heel moeilijk. Zeker als je in het verleden vervelende dingen hebt meegemaakt waardoor je minder snel mensen durft te vertrouwen. Je kunt een ander niet 100% controleren. Van jezelf weet je wat je doet, maar een ander vertrouwen in de stappen die hij of zij neemt, dat kan een moeilijke opgave zijn.

Als jij merkt dat hij jou echter zijn volledige vertrouwen geeft dan weet je dat hij zijn angst heeft overwonnen voor jou. Hij vertrouwt dusdanig op de intieme band tussen jullie, dat hij geen twijfels hoeft te hebben in het dagelijks leven over waar jij bent, met wie je bent of wat je aan het doen bent.

3. Als hij je lang aan durft te kijken

Het is zo verschrikkelijk makkelijk om oppervlakkig te blijven naar elkaar toe. Echte intimiteit bereik je door de moeite te nemen elkaar echt te leren kennen, naar elkaar te luisteren, en iemand echt aan te kijken. Probeer elkaar maar eens recht in de ogen aan te kijken, langer dan twee seconden. Het zal intiem voelen. Op een andere manier dan je ooit hebt meegemaakt.

4. Als hij zich kwetsbaar durft op te stellen

Brene Brown is onderzoekster die een zeer mooi onderzoek heeft uitgevoerd naar de kracht van kwetsbaarheid. Uit haar jarenlange onderzoek kwam naar voren dat we allemaal in ons leven verbintenis zoeken met personen. Om verbintenis te kunnen vinden moéten we ons kwetsbaar durven op te stellen.

Jezelf kwetsbaar opstellen is eng. We vermijden dat liever. Maar als hij zichzelf bij jou wél kwetsbaar durft op te stellen, dan weet je dat jullie liefde diep gaat. Hij durft jou namelijk met heel zijn hart lief te hebben, zonder dat hij de garantie heeft dat het voor eeuwig is. Maar alsnog durft hij het aan met jou en dat zegt heel veel.

5. Als jullie samen heel lang kunnen knuffelen

Er zit een groot verschil tussen een snelle omhelzing of een uitgebreide knuffel. Het is een ongelooflijk intiem moment als jullie de tijd nemen elkaar te strelen, te knuffelen, en bijna in elkaar te kruipen, zonder dat daar enige vorm van seks aan te pas komt. Neem de tijd voor elkaar, laat het verlangen even achterwege, maar maak connectie door jullie aanrakingen.

6. Als hij eerlijk durft te zijn

Soms is het heel moeilijk om eerlijk te zijn. Juist tegen degene van wie je zo zielsveel houdt. Misschien heb je nog een geheim uit het verleden, of heb je iets gedaan waar je niet trots op bent maar heb je angst om het te vertellen. Stel je voor dat je de ander kwijtraakt.

Ons leven is niet perfect. Als hij imperfect durft te zijn, en daarover eerlijk durft te communiceren, dan zal jullie band alleen maar sterker worden.

7. Als hij je masseert

Oke, grote kans dat hierbij je kleding al uit is, en dat het zal eindigen met een happy end. Maar een massage is hoe dan ook een heel intiem moment. Jij ontspant je namelijk volledig door zijn aanrakingen. Hij behandelt je hele lichaam met liefde. Iedere millimeter huid raakt hij aan op de beste manier dat hij kan. Jij ligt daar naakt en kwetsbaar, overgeleverd aan zijn handen en kracht. Het brengt jullie dichter bij elkaar, en jullie genieten er allebei waarschijnlijk heel erg van.

8. Als hij je troost

Of voor je zorgt als je ziek bent. Als je intiem bent met elkaar dan ben je er ook voor elkaar als het even niet zo goed gaat. Als jij ziek bent, dan ziet hij jou op je allerslechtst. Grote kans dat je dat liever niet wil. Maar toch wordt jullie band hier ook sterker van. Als je verdrietig bent, troost hij je, als je sip bent maakt hij je blij, als je ziek bent verzorgt hij je. Intieme moeilijke momenten, maar wel ongelooflijk waardevol. In voor- en tegenspoed.

Lees ook: Waarom de zomer een perfecte tijd is om je seksleven op te spicen

Reageer op artikel:
8 x dingen die hij doet voor jou die intiemer zijn dan seks
Sluiten