Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 17 jan 2018

Dit zijn 8 dingen waar je nog altijd ruzie om maakt met je zusje

Zusjes onder elkaar kunnen allerbeste vriendinnen zijn, maar ook net zo goed de grootste vijanden. Dat laatste is niet iets van vroeger, want het kan ook nu jullie wat ouder zijn nog wel eens voorkomen. Hebben we gelijk of hebben we gelijk?

En het is heel normaal om nu nog wel eens ruzie te hebben met je zusje. Om deze 8 dingen bijvoorbeeld.

1. Als je zusje kleren van je aan heeft

Op zich maakt het niet uit als je zusje kleren van je wil aandoen, maar dan moet ze het wel van te voren vragen. De bom is pas gebarsten als ze zonder het te vragen tussen je kleren heeft lopen neuzen en gewoon wat uit de kast getrokken heeft.

2. Als je merkt dat ze tegen je liegt

Als je zusje liegt, dan zie je het meteen aan haar. Vroeger was het al niet acceptabel, maar als ze het tegenwoordig nog steeds wel eens doet al helemaal niet. We kunnen toch gewoon eerlijk tegen elkaar zijn?

3. Als zij bepaalt wat er op tv komt

Het is niet erg om je een keer aan te passen, maar als je zusje voor de zoveelste keer bepaalt wat er op tv komt, dan is dat niet oké. Jij bent ook wel eens aan de beurt. Ook nu jullie geen pubers meer zijn.

4. Voor die ene keer dat ze jou voor schut zette

Dat was zo’n naar moment. Dat vergeet je niet zomaar. En soms, dan komt het ineens weer naar boven. Ook al heeft ze er al duizend keer sorry voor gezegd.

5. Als zij het laatste lekkerste eten op heeft gegeten

Kom je net thuis van een lange dag, zie je dat je zusje alles opgegeten heeft waar je je op verheugd had. Of die ene avond dat zij het laatste handje chips opgegeten had. Pff, hallo, ik heb ook honger!

6. Als ze iets van jou kapot heeft gemaakt

Of dat nu kleren zijn, je fiets of je armband. Op de een of andere manier kun je haar nooit iets uitlenen. Grr.

7. Als ze jou maar niet terug betaalt

Je vindt het helemaal niet erg om geld voor haar voor te schieten, maar dan wil je het geld wel ooit een keer terugzien op je rekening. Jeetje sis, maak dat geld eens over.

8. Als ze een afspraak met haar boy niet af wil zeggen voor jou

Ze ziet hem waarschijnlijk zo vaak, dan kan ze ook vast wel een keer afzeggen om jou te zien. Maar dat is niet altijd zo. Helaas.

Af en toe ruzie maken is gezond en het komt voor in iedere relatie. Als jullie elkaar daarna maar weer de hand kunnen schudden en elkaar een hele dikke knuffel kunnen geven.

Reageer op artikel:
Dit zijn 8 dingen waar je nog altijd ruzie om maakt met je zusje
Sluiten