Redactie
Redactie Love & Seks 10 jul 2020
Leestijd: 3 minuten

Als je deze dingen doet tijdens de seks krijg je een nog betere connectie met je lover

In bed moet iedereen doen waar hij of zij zin in heeft, vinden wij. Als de ander zich daar natuurlijk ook fijn bij voelt. Ook met seks kan je mindful omgaan. Zo kan je meer connectie vinden tussen de lakens. Heel anders dan wat je in films, series op muziekvideo’s ziet. Maar soulful sex vinden wij maar al te interessant.

Dit artikel verscheen eerder op Bedrock.

In dit artikel van Mindbodygreen vertelt auteur Melissa Ambrosini over soulful sex. Deze manier van de liefde bedrijven gaat over authenticiteit, aanwezigheid, bewustzijn en kwetsbaarheid. Het kan ontstaan als twee mensen zich compleet open kunnen stellen voor elkaar. We delen de 5 tips van Melissa voor meer mindful seks.

Communicatie is key

Binnen je relatie is communicatie key en in bed geldt hetzelfde. Als je bepaalde behoeftes hebt, is het handig om dat heel duidelijk aan te geven. Sowieso is eerlijk zijn in bed altijd belangrijk, ook als je niet per se meer connectie zoekt.

Wees niet vaag of omslachtig met wat jij fijn vindt. Hoe goed je partner je ook aanvoelt, hij of zij kan niet letterlijk gedachten lezen. De liefde bedrijf je samen, dus je bent ook beiden verantwoordelijk voor elkaars verlangens.

Geef dus goed aan wat je wel en niet wilt, binnen en buiten de slaapkamer. Misschien een beetje onwennig in het begin, maar het is wel dé weg naar betere en bewustere seks.

Wees aanwezig

Tuurlijk ben je op dat moment bezig met je partner. Maar ben je er ook écht in het moment? Met volledige aandacht? Of dwalen je gedachten al snel af?

Om bewustere seks te ervaren, helpt het niet om in je hoofd te zitten. Denken aan de mails die je nog moet beantwoorden, of de boodschappen die je moet halen, of iemand die je nog moet terug appen, is een absolute no-go voor soulful sex. Ga uit je hoofd en in je lichaam. Zo kan je helemaal opgaan in het moment.

Laat alles los

Door alle opgelegde conditioneringen in onze maatschappij, hebben we vaak (onbewust) een beeld van hoe seks zou moeten gaan. Ook wat betreft monogamie. Zeker in lange relaties, kan een bepaalde routine ontstaan van hoe het altijd gaat.

Laat dit eens los, want er is geen goed of fout. Er is niks raar in bed – experimenteer. Het maakt niet uit hoe je er uitziet. Door alles los te laten en puur in het moment te zijn, kan je seks een diepere lading krijgen.

Probeer niet te oordelen

Bij soulful sex draait het om het uiten van liefde. En het uiten liefde kan nooit fout zijn. Probeer dus niet te oordelen over jezelf of over de ander. Liefde en waardering zijn het allerbelangrijkste als je meer mindful seks wilt.

Dus waardeer je partner, waardeer jezelf en waardeer het moment. Alleen zo kan je een nieuwe dimensie toevoeren aan je seksleven.

Vertrouwen is het allerbelangrijkste

Als er iets belangrijk is, is het wel vertrouwen. Dit werkt als het ware als lijm voor je relatie. Dus ook in bed. Vertrouwen is de basis. Wanneer je de ander compleet vertrouwt, dan kan je ook makkelijker aangeven wat je wilt.

En dit helpt ook om helemaal op te gaan in het moment, want je hoeft je nergens zorgen over te maken. Hoe bouw je vertrouwen? Laat zien aan elkaar dat je betrouwbaar, eerlijk en open bent. Zowel onder als boven de lakens.

Lees ook: Yes, please! De beste pornasites op een rijtje

Reageer op artikel:
Als je deze dingen doet tijdens de seks krijg je een nog betere connectie met je lover
Sluiten