Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 9 jan 2018

Voor deze 12 belangrijke dingen wil je je moeder bedanken

Vroeger was je allergrootste heldin misschien wel Mega Mindy. Inmiddels weet je beter. Want de allergrootste heldin op deze wereld is natuurlijk je moeder. En het begin van het jaar lijkt ons het perfecte moment om haar eens te bedanken voor alles wat ze voor je gedaan heeft.

Wie het eigenlijk altijd wel verdient om in het zonnetje gezet te worden, is je moeder. En voor deze dingen wil je je moeder bedanken. Omdat ze gerust mag weten dat ze gewaardeerd wordt of gewoonweg omdat je haar hier nog nooit in je leven voor bedankt hebt.

1. Voor dat ene, last minute wasje

Je had helemaal in gedachte om die ene outfit aan te trekken, maar toen kwam je erachter dat het nog gewassen moest worden. Uhh mama? Maar natuurlijk wil je haar ook bedanken voor alle andere wasjes die ze voor je gedraaid heeft.

2. Voor de tijd die ze voor je in de keuken staat

Als je nog thuis woont, kookt je moeder misschien wel iedere dag voor je. En als je op jezelf woont, merk je pas hoeveel werk het je kost. Alleen al om iedere dag wat anders te verzinnen.

3. Omdat ze je verjaardag altijd de beste dag ooit te maakte

Het maakt niet uit hoe oud je ook wordt op je verjaardag. Die dag zal altijd een speciale dag worden door alle moeite die je moeder ervoor doet. Vroeger was het een grote taart, is het nu misschien wel dat ene cadeau waar je altijd al van droomde. Moeders weten wel wat je wil.

4. En dat ze de beste kinderfeestjes organiseerde

Want wat was die dag fijn. En wat vonden je vriendinnetjes het ook leuk altijd.

5. Voor haar luisterende oor

Of je vriend het net uitgemaakt had of als je ruzie had met je beste vriendinnetje; je moeder zal altijd naar je luisteren. Altijd.

6. Voor haar advies

En als ze klaar is met luisteren, geeft ze je het allerbeste advies van de hele wereld. En dat komt omdat ze jou als geen ander kent en daardoor weet wat het beste is voor jou.

7. Voor haar rol als verpleegster als je ziek bent

Als je in je jonge jaren ziek bent geweest, weet je vast nog wel hoe fijn het was dat je moeder je verzorgde. En zelfs als je nu het huis uit bent en ziek op de bank ligt, komt ze je nog met liefde een fruitmandje of een lekker soepje brengen.

8. Omdat ze altijd je grootste fan is

Als je een spannend optreden of een belangrijke presentatie hebt, zal je moeder er altijd bij zijn. En juichen als een gek. Je hebt geen fanbase nodig. Jij hebt je moeder en daar ben je trots op.

9. Omdat je die lieve puppy mocht houden

Je wilde ontzettend graag die puppy of dat lieve katje. Je weet het nog als de dag van gister dat je moeder toestemde. Heldin dat ze is.

10. Voor de vrede in huis

Een ruzie met je broer of zus werd altijd door je moeder gesust. Ze wist altijd de vrede thuis te bewaren. Is toch wat prettiger leven.

11. Voor de financiële bijdragen

Als je even in geldnood zat, schoot je moeder je te hulp. En je hoefde het nog niet niet eens altijd terug te betalen. Love you, mama.

12. De keren dat ze je naar training of sportwedstrijden bracht

Lijkt onbenullig, maar stel je eens voor dat ze het niet zou doen. Hoe zou je anders bij die training of wedstrijd komen zonder rijbewijs? Precies.

Het lijken allemaal onbelangrijke en kleine zaken, maar stel je eens voor als je moeder dit allemaal niet voor je deed. Precies. Daarom een dikke, dikke shout out naar alle mama’s wereldwijd.

Dit is ook zo herkenbaar: 18 x dingen die je moeder áltijd tegen je zegt
je moeder bedanken

Reageer op artikel:
Voor deze 12 belangrijke dingen wil je je moeder bedanken
Sluiten