Redactie
Redactie Life 10 aug 2020

Time of my Life – Na 33 jaar krijgt klassieker Dirty Dancing een vervolg en dit weten we

Dirty Dancing is één van de meest iconische films van de jaren tachtig. We kennen deze klassieker toch allemaal? Nu, 33 jaar later, is bekend gemaakt dat de film een vervolg krijgt. Zien we Baby nog een keer zweven in de handen van Johnny? Dit is wat we weten over het vervolg.

Dit artikel verscheen eerder op NSMBL.

Het tweede deel van de klassieker is in de maak. Er zijn nog niet veel details bekend, maar wij zetten op een rijtje wat we al weten. Stiekem hopen we dat deze film net zo’n heerlijke soundtrack krijgt als ‘Time of my Life’.

Dirty Dancing krijgt een vervolg na 33 jaar

In de film uit 1987 zagen we hoe Frances ‘Baby’ Houseman, gespeeld door Jennifer Grey, verliefd werd op haar sexy dansleraar Johnny Castle, gespeeld door Patrick Swayze. De film is één van de meest iconische  films uit de jaren tachtig en krijgt nu een tweede deel.

Het tweede deel is in de maak. Dat Jennifer Grey weer tot de cast behoord is bekend, maar Patrick Swayze zal niet te zien zijn. Swayze overleed in 2009 aan alvleesklierkanker. Wie zijn rol gaat vervullen is nog niet bekend.

Het verhaal

Het gehele verhaal is nog niet bekend, maar gaat wel hetzelfde genre zijn als deel één. De CEO van Lionsgate, de filmstudio achter het vervolg, zegt tegen The Guardian het volgende. “It will be exactly the kind of romantic, nostalgic movie that the franchise’s fans have been waiting for and that have made it the biggest-selling library title in the company’s history.”

Wij kunnen niet wachten.

Niet iedereen is enthousiast en Twitter gaat los

Hoewel velen enthousiast zijn over het vervolg, zijn er ook een aantal mensen die vinden dat je van deze klassieker af moet blijven en het moet laten zoals het is. Dat Patrick Swayze de rol van Johnny niet gaat vervullen speelt daarbij ook een rol.

Goed, de meningen zijn dus verdeeld. Wij geloven wel dat de wereld nu een flinke dosis zoetsappige, onvervalste en cheesy romantiek kan gebruiken. Kom maar op met dat vervolg.

Lees ook: OMG: deze te leuke old school films verschijnen op Netflix

Reageer op artikel:
Time of my Life – Na 33 jaar krijgt klassieker Dirty Dancing een vervolg en dit weten we
Sluiten