Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 19 november 2017

Bewezen: Disney-films kijken is goed voor je gezondheid

Voor de miljoenste keer zien hoe Mufasa sterft terwijl Simba toekijkt of hoe Sneeuwwitje bij de zeven dwergen is, is niet alleen heel erg leuk. Het is ook nog eens goed voor je gezondheid. Voor kinderen én volwassenen.

Misschien had je zelf al het idee dat je je gelukkiger voelde als je een Disney-filmmarathon had gekeken. En dat zou wel eens kunnen kloppen. Volgens Amerikaans onderzoek werkt kijken naar Disney-films namelijk net als therapie.

Disney-films zijn goed voor je mentale gezondheid

De Amerikaanse professor Kelly Tenzek bestudeerde 57 Disney-films. En dat lijkt ons voornamelijk een topbaan. Maar dat terzijde. Ze ontdekte namelijk dat die films niet alleen leuk zijn, maar ook goed voor je.

Films als The Lion King, Bambi of Frozen kunnen moeilijke onderwerpen als dood of angst bespreekbaar maken. Je leert als het ware dat deze dingen bij het leven horen. Maar dat het altijd wel weer goed komt en je echt weer geluk kunt vinden.

Dit weekend ‘aan jezelf werken’

Wij weten het wel: dit weekend wordt het vreselijk weer. Plan daarom maar een Disney-marathon in. Wordt je gelukkig van.

Yayyyy, dit wil je ook lezen: Daredevils: Disneyland Parijs bouwt een nieuwe achtbaan die 95 km per uur gaat

Reageer op artikel:
Bewezen: Disney-films kijken is goed voor je gezondheid
Sluiten