Joke Jiers Botma
Joke Jiers Botma Life 11 okt 2019
Leestijd: 1 minuut

Heb je een partner die ook van Disney houdt? Dan heb je een betere relatie dan anderen

Gaan jij en je lover ook zo goed op Disney? Wij hebben geweldig nieuws meiden, want volgens onderzoek zorgt het delen van dezelfde liefde voor iets (Disney dus!) voor een betere relatie.

Vooral nu de herfst zijn intrede heeft gedaan is er niets fijner dan samen genieten van Disney films. Samen onder een dekentje meezingen met The Lion King is wat je wilt in het leven.

Hoe Disney voor een goede relatie zorgt

Voel je nooit meer schuldig als jij en je lover liever genieten van Disney+ dan van een avondje uit samen. Kijk vanavond vooral nog een Disney film want het blijkt dat jullie relatie is nét zo goed als een Disney sprookje.

Lachen en huilen om dezelfde scene = love goals

De Universiteit van Kansas deed 39 onderzoeken met 15000 mensen gedurende 30 jaar naar wanneer een relatie wél of niet slaagt. Daaruit bleek dat gemeenschappelijke hobby’s, speelsheid en dezelfde humor extreem belangrijk zijn in een relatie. Een goede indicatie? Of je bijvoorbeeld lacht om dezelfde scenes in Disney films en het hebben van inside jokes. Jij bent immers zijn Jane en hij jouw Tarzan. Oeps.

Nog maar een Disney avondje dan?

Koppels die beide van Disney houden hebben een grotere kans op ‘en ze leefden nog lang en gelukkig’ situatie. Want zoals klinisch psycholoog Francine Lederer zegt: “Een relatie heeft een grotere kans van slagen als koppels dezelfde hobby’s en interesses hebben”. Hoe meer dingen die je samen doet, hoe beter je kansen worden. Nog maar een Disney filmpje vanavond?

Meer over liefde:

Justdisney.co

Reageer op artikel:
Heb je een partner die ook van Disney houdt? Dan heb je een betere relatie dan anderen
Sluiten