Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 8 feb 2015

6 Disney prinsessen die verdacht veel lijken op jouw vriendinnen

We hebben allemaal wel eens stiekem gedacht 'hoe zou het zijn om voor een dag Assepoester te zijn' of onder water de wonen zoals Ariel de kleine Zeemeermin. Maar wat nou als de Disney prinsessen in onze wereld zouden leven? In de wereld van Generatie Y en het je échte vriendin zou kunnen zijn?

Stiekem wensen we onszelf allemaal een sprookje toe. Onze eigen prins, ook al zit hij niet op het witte paard. Een happily ever after, ook al weten we niet zeker meer of we daar nog in geloven. We willen allemaal een sprookjesfee die de prachtigste jurken voor ons tovert, al is het alleen maar zodat we ’s ochtends uren voor de spiegel hoeven te staan. En we willen ook allemaal wel zeven (kleine) vrienden die er altijd voor ons zijn, ook al zijn ze soms irritant.

Ondanks dat je het je niet beseft, hebben wij ook allemaal Disney prinsessen om ons heen. Lees het zelf:

Assepoester

Dat ene vriendinnetje, die altijd opstaat met prachtig haar, er zonder make-up fantastisch uitziet, lief is, zorgzaam, altijd haar zaken op orde heeft, positief in het leven staat en eigenlijk perfect is: dat is Assepoester.

Er is alleen één ding aan haar wat niet fijn is. Haar motto is ‘dress to impress’. Wat betekent dat overal waar jullie heen gaan, jij altijd eruit ziet als de sloddervos. Waar je verwacht dat als je naar de sportschool gaat op zondag een casual look prima is, komt zij binnen gewandeld met haar dat zelfs tijden het sporten perfect blijft zitten, en ziet ze er verder uit om door een ringetje te halen. Niet cool. Gelukkig is het wel een gewoonte dat als jullie uitgaan, mevrouw altijd een Louboutin verliest. En met één schoen over de walk of shame wandelen is nog erger dan met twee.

Doornroosje

Dit vriendinnetje mist absoluut het gen om maar zes uur per nacht te slapen. Nee, dit vriendinnetje is vaak moe, wil liever naar bed dan spontaan uit, en slaapt altijd uit tot in de middag. Onmogelijk: Haar bereiken ’s ochtends om af te spreken voor een kop koffie. Na 13:00 uur maak je kans.

Als jullie uitgaan is ze na 01:00 uur meer een zak aardappelen aan de zijkant van de dansvloer dan de vriendin waar je de gekste dansjes mee maakt. Zij gaat liever ergens praten. Opvallend genoeg is het altijd wel de knapste jongen van de hele club die naast haar gaat zitten en waar ze op in slaap valt. Dat dan weer wel.

Belle

Belle leeft in een fantasiewereld. Ze is altijd aan het dagdromen en is er vaak niet bij met haar hoofd. Je kan haar een verhaal vertellen, maar ze luistert nooit echt. En als je vertelt over die ene leuke jongen die je hebt ontmoet in de bar dan vraagt ze of hij paardrijdt en toevallig ook nog een wit paard heeft.

Ze is een echte twijfelaar. Als ze een man heeft ontmoet gaat ze er helemaal in op, 24/7. Maar na een tijdje begint ze zich af te vragen of ze niet liever vrij wil zijn. Vrijgezel. Of hij haar niet teveel tegen houdt. En als hij uiteindelijk de knoop doorhakt om haar te laten gaan omdat de liefde weg is, huilt ze dagenlang omdat hij toch de liefde van haar leven bleek te zijn.

Mulan

Mulan is het tegenovergestelde van Assepoester. Zij interesseert zich niet om haar kleding laat staan om make-up en haar haren. Ze voelt zich helemaal prima met zichzelf en vindt daarom een simpele staart en één laagje mascara voldoende. Al dat gedoe heeft ze geen zin in.

Ze doet namelijk gewoon waar ze zelf zin in heeft. En gaat haar eigen gang. Ze is dapper en durft haar mening uit te spreken. Met haar op een rode loper verschijnen gaat waarschijnlijk nóóit gebeuren.

Ariel

Met lange haren en lange benen (een staart is nog geen optie hier op aarde onder de mensheid) is ze de droom van iedere man. Slanke benen waar geen eind aan lijkt te komen en lokken die altijd dansen in de wind. Wij snappen die mannen wel.

Maar met die mannen is ze hopeloos. Ze kiest de verkeerde types, vindt de aandacht net iets te fijn, en klampt zich helemaal aan hun vast waardoor ze snel zijn afgeschrikt.

Daarnaast weet je nog wanneer je haar weer zal zien. Ze kan zomaar besluiten om haar spullen te pakken en naar de andere kant van de wereld te reizen voor wie weet hoe lang. In welk land dan ook, de mannen liggen in katzwijm voor haar. Alleen waar ze ook is, het riedeltje herhaalt zich weer. Maar toch blijft ze iedere dag hopen en verlangen naar de ware en zingt ze liefdesliedjes onder de douche.

Jasmine

Het meisje dat een perfect leventje lijkt te hebben maar zelf nooit tevreden is. Haar Instagram account is jaloersmakend, haar haren hebben volume tot aan de maan, en haar huisdier is de allerleukste ooit. Alleen zij ziet dat niet in.

In de liefde is het nog niet gelukt en daardoor Tindert ze er op los. Maar iedere keer als ze afspreekt wil die man haar meteen hebben en bezitten. En dat wil Jasmine niet. Daarnaast blijken ze nooit zo leuk als op de foto. De mannen waar ze op valt weten blijkbaar wat hun beste kant is en daarmee proberen ze hun slechte kant te verhullen.

Wacht maar rustig af Jasmine, of ga op zoek naar een item dat jou geluk brengt.

Reageer op artikel:
6 Disney prinsessen die verdacht veel lijken op jouw vriendinnen
Sluiten