Redactie
Redactie Life 24 jul 2019

Leuk! Je kunt deze Disneyklassiekers gewoon nog thuis bekijken

Na lang wachten is hij eindelijk daar: de remake van The Lion King. Levensecht, mooi en precies zoals de tekenfilm. Omdat de originals vaak fijne jeugdherinneringen naar boven halen, zet de Nederlandse video-on-demand-dienst Pathé Thuis de mooiste klassieke Disneyfilms voor je op een rij.

Pssst: wist je al dat je deze films gewoon nog kunt kijken? Klik op de titels om naar de films te gaan.

1. The Lion King

Nants ingonyama bagithi baba… Wie herkent deze tekst niet? Zodra Rafiki het welpje Simba optilt en aan alle dieren laat zien, zingen wij in ieder geval luid mee. Sinds kort is de live-action van The Lion King in de bioscoop te zien, maar we blijven een zwak houden voor het origineel. Eentje die in het rijtje van klassiekers dus zeker niet mag ontbreken.

The Lion King – Original Release Trailer (1994)

Trailer original de cine.

2. Aladdin

Straatschoffie Aladdin en zijn aapje Abu vinden een magische lamp. In de lamp zit een geest die drie wensen uit kan laten komen. Een daarvan moet er natuurlijk voor zorgen dat prinses Jasmine verliefd wordt op Aladdin. Dit lijkt te lukken tot de sluwe Jafar roet in het eten gooit. De remake van dit beeldschone sprookje is zeker de moeite waard, maar ook het origineel blijft fijn.

Aladdin (Original Theatrical Trailer) 1992

© Disney

3. 101 Dalmatiërs

Deze film hebben we al heel lang niet meer gezien, en is daarom nog leuker om opnieuw te bekijken. Een korte opfrisser: dalmatiërs Pongo en Perdita werden verliefd op elkaar, net als hun baasjes. Nu met vijftien puppies erbij trekken ze de aandacht van Cruella De Vil. Zij is dol op bont en ontvoert de hondjes.

101 Dalmatians Trailer

Disney Cartoon

4. Mulan

Deze Chinese legende is – onterecht – iets minder bekend dan andere Disney klassiekers. In de film vermomt Mulan zich als jongen om de plaats van haar gehandicapte vader in het leger in te nemen. Ze vecht tegen Attila de Hun en redt de keizer en daarmee het hele keizerrijk. Deze bad ass krijgt binnenkort ook haar live-action remake. Tot die tijd genieten we thuis van het origineel.

Mulan (1998) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

Check out the official Mulan (1998) trailer starring Ming-Na Wen! Let us know what you think in the comments below. ► Buy or Rent on FandangoNOW: https://www.fandangonow.com/details/movie/mulan-1998/MMV82F9F726E3AA1DF4812848B752F48D67E?ele=searchresult&elc=mulan&eli=0&eci=movies?cmp=MCYT_YouTube_Desc Starring: Ming-Na Wen, Eddie Murphy, BD Wong Directed By: Tony Bancroft, Barry Cook Synopsis: To save her father from death in the army, a young maiden secretly goes in his place and becomes one of China’s greatest heroines in the process.

5. Tarzan

Als baby Tarzan zijn ouders verliest, besluit gorillamoeder Kala om hem op te voeden als een van haar eigen jongen. Onze favoriete scène? Het moment dat Tarzan Jane voor het eerst ontmoet. Dat de liefde tussen de wilde jongen en het nette meisje niet zomaar wordt geaccepteerd weten we. Tarzan wordt gedwongen te kiezen tussen een ‘beschaafd’ leven en zijn leven met de gorilla’s.

Trailer – Disney’s “Tarzan” (1999)

PLEASE READ THIS – This video was uploaded to Youtube specifically to embed in my web page about this film: http://terrororstralis.com/films/colour/99b.htm The highly memorable Disney film “Tarzan”, was directed by Chris Buck & Kevin Lima in 1999.

Meer over Disney:

Reageer op artikel:
Leuk! Je kunt deze Disneyklassiekers gewoon nog thuis bekijken
Sluiten