Emma Plasmans
Emma Plasmans Life 24 jun 2020

Disney-lovers opgelet: vanaf deze datum gaat Disneyland Parijs weer open

Wie droomde er als kind niet van om naar Disleyyland Parijs te gaan? Sterker nog, dat doen we nog steeds. Je bent immers nóóit te oud voor Disneyland Parijs. Door de coronacrisis leek dat voorlopig onmogelijk, maar deze week kondigde Disneyland Parijs aan weer gefaseerd open te gaan. Zo openen op 15 juli het Disneyland Park, het Walt Disney Studios Park, Disney’s Newport Bay Club en Disney Village.

Begint het al te kriebelen nu je dit leest? Bij ons in ieder geval wel. Pak maar snel je agenda erbij om te checken wanneer je een bezoekje kunt brengen aan Disneyland Parijs.

Disneyland Parijs

Door corona gaat een bezoekje aan Disneyland Parijs er natuurlijk wel iets anders uitzien dan je gewend bent. De heropening van Disneyland Parijs zal zich focussen op een bewuste aanpak met een beperkt aantal gasten, afstandsmaatregelen én aangescherpte aandacht voor hygiène. Uiteraard zijn alle maatregelen afgestemd op de richtlijnen van de Franse regering en gezondheidsautoriteiten. Daarnaast is het dragen van een mondkapje verplicht voor gasten vanaf 11 jaar en het personeel. Maar jij hebt vast al een fashionable mondkapje gescoord, dus dat hoeft geen probleem te zijn.

Gefaseerd open

Hoewel een bezoekje er dus anders uit zal zien, heeft Disneyland Parijs enorm haar best gedaan om met de juiste aanpassingen toch een magische beleving over te brengen. De meeste attracties, boetieks en eet- en drinkgelegenheden in Disneyland Parijs zullen weer open zijn. Do we need more? Ook zullen de ouderwetse verklede figuren tijdens de her-openingsfase rondlopen, zoals de Disney figuren, Pixar figuren, Star Wars figuren en Marcel Superhelden. Als kerst op de taart zullen er onverwachte optredens zijn waarvan nog niet bekend is wie dat zullen zijn. Spannend!

Op sommige dingen moeten we nog wel eventjes wachten. Zo vinden er voorlopig geen fysieke interacties plaats zoals knuffelsen met de figuren. Ook belevingen waarbij grote groepen samenkomen, zoals bijvoorbeeld de avondshow van Disney Illuminations, Disney Stars on Parade en sommige indoor shows zullen op een later moment weer terugkeren. Maar wees niet getreurd girls, er zijn echt genoeg andere leuke dingen.

Hoe bemachtig je een ticket?

Disneyland Parijs heeft dus wel een beperkt aantal beschikbare tickets per dag. Begin juli is daarom een nieuw online reserveringsplatform beschikbaar waar jij je tickets samen met je besties, familie of liefje kan bemachtigen. Goed om te weten: ook als je al een ticket zonder datum óf een jaarpas hebt, is het alsnog nodig om te reserveren om toegang te krijgen op de dag naar keuze.

Lees ook: Must see: een nieuwe korte film van Pixar op Disney+ over een coming-out

Reageer op artikel:
Disney-lovers opgelet: vanaf deze datum gaat Disneyland Parijs weer open
Sluiten