Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 25 nov 2017

Het is officieel! Disneyland Parijs gaat uitbreiden met een derde themapark

Er zijn van die plekken in de wereld waar je ooit wel een keer in je leven geweest wil zijn. Disneyland Parijs is er ongetwijfeld één van. En als je er al eens geweest bent, dan heb je binnenkort weer een nieuwe reden om er naartoe te gaan. Er staat namelijk wat nieuws op ons te wachten en oh my god we kunnen dit keer echt echt echt niet wachten.

Als je al zo kon genieten van de twee themaparken waar Disneyland Parijs in is verdeeld (Disneyland en Walt Disney Studio’s), dan kun je je geluk niet op. Er is namelijk een derde themapark in de maak en ja, dat is echt waar.

Disneyland Parijs gaat uitbreiden

Je kunt in de toekomst niet ronddwalen op 1.943, maar op 2.230 magische hectares. Het park wordt uitgebreid en dat betekent dat er een compleet nieuw en derde themapark bij komt. Er waren al langer speculaties, maar het is nu officieel bevestigd. Maar hoe gaat dat deel van Disneyland eruit zien?

Het park zou over vijftien tot twintig jaar klaar zijn en wordt nu Villages Nature of Val d’Europe genoemd. In het kort wil dit zeggen dat het park volledig in het teken staat van de relatie tussen de mens en de natuur. Allemaal best wel ecologisch en daarom zal van de grond die beschikbaar komt maar 10 procent bebouwd worden.

Bovendien wordt ook aandacht geschonken aan hoe het afval verwerkt wordt, hoe het water gerecycled kan worden en welke duurzame materialen er gebruikt kunnen worden. Wat het thema van het park wordt, is nog niet bekend. Wel gaat in de rondte dat het een superhelden-thema krijgt met een groot waterpark. Omdat je dit misschien niet gaat geloven, is hieronder het bewijs. Het is een concept van hoe het er heel waarschijnlijk uit gaat zien.

Speciaal voor de uitbreiding worden er ook nog eens 10000 woningen toegevoegd. Het mag wel wat gaan kosten. Maar er is genoeg vertrouwen in, anders dan zou er nooit een akkoord gekomen zijn. Wie zien we ergens tussen 2030 en 2035 bij Disneyland?

Het park is ook nog eens met deze nieuwe attractie bezig: Daredevils: Disneyland bouwt een nieuwe achtbaan die 95 km per uur gaat

Reageer op artikel:
Het is officieel! Disneyland Parijs gaat uitbreiden met een derde themapark
Sluiten